NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICEDossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Finale EK 2000 in Rotterdamse Kuip

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 27 OKT. De finale van het Europees kampioenschap voetbal in 2000 wordt gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Dat heeft het bestuur van het toernooi, dat wordt georganiseerd door Nederland en België, vanochtend besloten. De Kuip krijgt uit financiële overwegingen de voorkeur boven de Amsterdam Arena.

,,Rotterdam deed het beste voorstel om een fantastische finale te garanderen'', aldus J. Sprengers, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De Amsterdam Arena, het prestigieuze stadion met het schuifdak, moet genoegen nemen met een van de twee halvefinaleduels. J. van Merwijk, de algemeen manager van de Stadion Feijenoord BV, was vanmorgen verbaasd dat financiën de doorslag hadden gegeven. ,,Over geld moeten we nog praten'', zei hij, terwijl elders in de Kuip champagneflessen werden ontkurkt. Gisteren sprak een delegatie van de KNVB met de Rotterdamse loco-burgemeester H. Simons over de boycot die de voetbalbond in mei had afgekondigd over de Kuip. Aanleiding daarvoor was de opstelling van de toenmalige burgemeester Peper, die uit veiligheidsoverwegingen verbood de bekerfinale Ajax-PSV 's avonds te laten spelen. De KNVB besloot daarop voorlopig geen interlands of bekerfinales aan de Kuip toe te wijzen. De Stichting Euro 2000 maakte verder bekend dat de betrokken overheden zorg dragen voor de veiligheid. ,,Rekening houdende met de wetgeving in beide landen zal niet alleen preventief, maar ook repressief worden opgetreden'', aldus toernooidirecteur A. Courtois.

De kaartverkoop, die chaotisch verliep bij het wereldkampioenschap in Frankrijk afgelopen zomer, krijgt een open karakter zonder tussenkomst van wederverkopers. Van de 1,2 miljoen toegangsbewijzen zal 37 procent vrij verkocht worden. Elk deelnemend land krijgt bovendien per wedstrijd 16 procent van de kaarten, twee keer zoveel als in Frankrijk. De kaarten kunnen vanaf april volgend jaar via reserveringsformulieren worden besteld.

NRC Webpagina's
1 december 1999

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad