24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Mogelijk veel in omloop

Politie vindt valse kaartjes EK-finale

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 29 JUNI. De politie heeft afgelopen zaterdag in Amsterdam drie valse kaartjes onderschept voor de finale van het EK voetbal, zondag in de Rotterdamse Kuip. Dit heeft de stichting Euro 2000 vandaag bekendgemaakt.

De kaartjes zijn van een dusdanig goede kwaliteit, dat politie en Euro 2000 verwachten dat er veel meer van in omloop zijn. "Ze zijn nauwelijks van een echt kaartje te onderscheiden", aldus de woordvoerder van Euro 2000. De woordvoerder van de politie: "Er is flink geld in gestoken om deze kaartjes te maken, dus kun je ervan uitgaan dat er meer van in omloop zijn." Het enige duidelijke verschil tussen een vals en een echt kaartje is volgens een woordvoerder van Euro 2000 dat een vals entreebiljet doormidden kan worden gescheurd. De stichting Euro 2000 legt er de nadruk op dat finalekaartjes die langs de reguliere weg zijn verkregen niet vals kunnen zijn. Alleen mensen die kaartjes via de zwarte handel op de kop hebben getikt, hebben mogelijk een vals kaartje in handen gekregen. Politie en Euro 2000 adviseren ook om deze reden iedereen nogmaals geen kaartjes op de zwarte markt te kopen. Wel wil de poltie mensen die twijfelen aan de echtheid van hun toegangsbewijs de mogelijkheid bieden dit te laten testen. Over het hoe en wat van deze test zou Euro 2000 later mededelingen doen. Overigens verwacht de organisatie dat als Nederland vanavond de halve finale tegen Italië verliest, het aanbod van zwarte kaartjes flink zal toenemen, omdat veel Nederlandse bezitters van een kaartje dit van de hand zullen willen doen.

De politie in Zeist heeft gisteren een medewerker van de KNVB aangehouden op verdenking van verduistering van toegangskaarten voor Euro 2000. De man is administratief medewerker van de voetbalbond en werd op zijn werk aangehouden. Hij zou 47 toegangskaarten hebben verduisterd en zit vast voor nader verhoor. Het is de politie nog niet duidelijk wat er met de verduisterde kaarten is gebeurd. Volgens een woordvoerder van de politie is niet gebleken dat andere medewerkers van de KNVB zich aan strafbare feiten schuldig hebben gemaakt. De KNVB had de politie verzocht om een onderzoek in te stellen naar fraude met kaarten. Dat gebeurde nadat een intern onderzoek niets had opgeleverd. De zaak kwam aan het rollen nadat eigenaar C. van den Berg van ticketbureau Cupido de KNVB onlangs beschuldigde van zwarte handel. Een collega-handelaar zou een bedrag van 16.500 en 10.000 gulden smeergeld hebben betaald voor 104 kaarten voor Nederland-Tsjechië en Nederland-Denemarken.

NRC Webpagina's
29 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad