24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Cupido geeft 4.000 tickets voor EK terug

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 20 JUNI. Tickethandelaar Cupido heeft vorige week 4.000 toegangsbewijzen voor het EK teruggegeven aan de organisatie. Euro 2000 twijfelt echter of alle kaarten die het bedrijf in bezit had nu zijn geretourneerd.

"Gezien zijn handelswijze in het verleden kunnen wij er niet meteen op vertrouwen dat hij alles heeft ingeleverd," aldus Euro 2000-advocaat M. Leijten. De kaarten zijn door Cupido ontdaan van namen, stoelnummers en barcodes, zodat niet te achterhalen valt waar de kaarten vandaan komen. Onduidelijk is of die kaarten door de organisatie weer kunnen worden verkocht. "Ze zijn beschadigd", zegt Leijten. "Al is het denkbaar dat hij ze niet goed genoeg heeft beschadigd zodat we toch kunnen achterhalen waar de kaarten vandaan komen."

Anderhalve week geleden werd Cupido in kort geding gedwongen te stoppen met de handel in EK-kaarten omdat dat een bedreiging voor de openbare orde zou vormen. Ook werd Cupido verplicht inzage te geven in haar klantengegevens en moest het bedrijf meehelpen reeds verkochte kaarten terug te vinden. Tot dusver weigert Cupido beide laatste eisen in te willigen.

Doordat Cupido aanvankelijk doorging met de handel in EK-kaarten nadat hij veroordeeld was en nu nog verdere medewerking weigert, heeft het bedrijf "grote hoeveelheden dwangsommen verbeurd", aldus Leijten. Volgens de advocaat gaat dat tot eind vorige week alleen al om een bedrag van 2,8 miljoen gulden dat Euro 2000 op Cupido zal verhalen.

Cupido-directeur R. van den Berg is tegen het vonnis van de Amsterdamse rechtbank in beroep gegaan. Zijn advocaat was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

NRC Webpagina's
20 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad