24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Kritiek Rijkaard op Oranje

Door een onzer redacteuren
HOENDERLOO, 16 JUNI. Aan de vooravond van het EK-duel tussen Nederland en Denemarken heeft bondscoach Rijkaard felle kritiek geuit op zijn spelers. Hij verwijt hun een gebrek aan betrokkenheid en bezieling. In de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Tsjechië miste hij de gewenste strijdlust.

Rijkaard zei gisteren in Hoenderloo, waar de Oranje-selectie gedurende het EK verblijft, dat van "bereidwilligheid om voor elkaar door het vuur te gaan" geen sprake was. De tomeloze inzet die hij bij de meeste andere deelnemende teams op het EK heeft geconstateerd, miste hij bij de Nederlanders. "Om een wedstrijd te winnen is het heilige vuur nodig. En dat ontbrak."

Het is de bondscoach bij zijn rondgang door het luxueuze spelershotel Residence Victoria in de Veluwse bossen opgevallen dat de spelers nauwelijks oog hebben voor de andere EK-wedstrijden. "Ze zijn meer met andere dingen bezig dan met voetbal. Als er wedstrijden op de tv zijn, zie ik jongens kaarten en slechts af en toe een blik op het scherm werpen. Ik hoor ze dan zeggen dat het een slechte wedstrijd is, omdat ze alleen maar spelers hard zien werken."

Clarence Seedorf verklaarde dat hij er langzamerhand genoeg van heeft bestempeld te worden als arrogant. "Alsof ik niet met normale mensen zou willen praten. Wat een waanzin! Ik heb ook respect voor de man in de straat die wat bereikt heeft. Zo zit ik in elkaar, maar je moet het wel willen zien." Het slechte imago kan hij niet meer veranderen, meent hij. "Ik ben een Nederlander die in het Nederlands elftal speelt. Maar blijkbaar word ik niet als Nederlander geaccepteerd (...) Als ik toch al arrogant word gevonden, kan ik ook maar beter arrogant zijn."

NRC Webpagina's
16 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad