24/7 Media Europe 
ad
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier EK 2000  


Nieuws

Veiligheid

Nederlands elftal

Toernooi

Geschiedenis

Tegenspraak

Links

Reisverbod EK voor 60 Duitse hooligans

Door onze correspondent
BERLIJN, 6 JUNI. Vlak voor het begin van het Europees kampioenschap voetbal heeft de Duitse politie zestig gewelddadige hooligans een verbod opgelegd om naar Nederland en België af te reizen.

"Desnoods sluiten we deze Chaoten op. Cellen heeft de politie genoeg", zei minister van Binnenlandse Zaken Fritz Behrens van Noordrijn-Westfalen vanmorgen op een persconferentie in Düsseldorf. "We willen het aanzien van Duitsland in het buitenland niet door enkele gewelddadige idioten laten ruïneren." Duitsland heeft een heel pakket maatregelen genomen om te voorkomen dat Duitse hooligans in Nederland en België rellen veroorzaken. Zo is een aantal wetten verscherpt opdat hooligans snel kunnen worden vastgezet.

Zeker negentien Berlijnse hooligans hebben huisarrest gekregen. Reizen ze toch af, dan kunnen ze worden opgepakt en maximaal een jaar in de cel verdwijnen. Ook is de politie al maanden bezig om huisbezoeken af te leggen bij de meest agressieve hooligans, die een strafblad hebben. In totaal 954 'hools' heeft de politie tot nog toe opgezocht om hen te waarschuwen.

De politie gaat ervan uit dat er in totaal 7.000 hooligans in Duitsland zijn. Van hen worden worden 2.600 als "zeer gewelddadig" beschouwd. Friederick Holtkamp, woordvoerder van het Landeskriminalamt in Düsseldorf: "Zij reizen puur naar het EK om geweld te plegen." Volgens Holtkamp gaat het om criminelen.

NRC Webpagina's
6 juni 2000

24/7 Media Europe 
ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad