U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Dossier Elektronisch uitgeven

Nieuws

Achtergrond

VNU

Wolters Kluwer

Reed Elsevier

Wegener

De Telegraaf

PCM

Overige uitgevers

Links






Reacties

Ontslagen bij internetpoot New York Times Company

Door onze correspondent
NEW YORK, 9 JAN. Wegens tegenvallende advertentie-inkomsten op zijn website verdwijnen bij de internetpoot van de New York Times ongeveer zeventig banen. Dat heeft mediaconcern New York Times Company bekendgemaakt. Tevens zal het bedrijf 1.425.000 aandelen The Street.com verkopen. Het concern heeft aan het begin van dit jaar de balans opgemaakt van het tumultueuze internetjaar 2000 en aanvaardt nu kennelijk de consequenties.

Bij de verliesgevende website New York Times Digital - die al eerder naar de beurs had moeten gaan - werken vierhonderd mensen. De emissieplannen zijn in oktober opgeschort wegens het slechte beursklimaat. De bezuinigingen op het personeel zijn volgens het bedrijf nodig, omdat de Times ernaar streeft zijn website in 2002 winstgevend te maken. "Wij hebben nog steeds vertrouwen in ons zakelijke model en in de advertentiesector op internet", aldus een woordvoerder. In het meest recente kwartaal waarover resultaten bekend zijn, maakte de website nog 6 miljoen dollar verlies op een omzet van 18 miljoen dollar. Onzekerheid over de sector heeft internetaandelen sinds maart vorig jaar gestaag doen dalen. De geldstromen in de sector zijn daardoor geslonken en internetbedrijven adverteren minder. Niet alleen de website van de New York Times heeft dat ondervonden. Al sinds de zomer is er onzekerheid over portals als Yahoo! en in mindere mate AOL, websites die sterk afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten. Enkele dagen geleden voegde Newscorp. zijn internetbedrijf (News Digital Media) samen met Fox- televisie om kosten te besparen. Daarbij zouden tweehonderd banen verdwijnen.

De website van de Times is gratis toegankelijk en publiceert dagelijks de hele krant. Gedurende de dag komt er nauwelijks eigen nieuws bij, maar de site geeft toegang tot persbureaus. De site heeft een serviceafdeling en het archief levert tegen betaling artikelen.

NRC Webpagina's
9 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad