U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Dossier Elektronisch uitgeven

Nieuws

Achtergrond

VNU

Wolters Kluwer

Reed Elsevier

Wegener

De Telegraaf

PCM

Overige uitgevers

Links






Reacties

Bod Wolters Kluwer op internetbedrijf VS

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 20 DEC. Uitgever Wolters Kluwer heeft het verliesgevende Amerikaanse internetbedrijf Loislaw overgenomen voor ongeveer 240 miljoen gulden. Dat heeft het concern gisteren bekend gemaakt.

Wolters biedt 4,35 dollar per aandeel voor het bedrijf dat een beursnotering heeft aan de Nasdaq. Dat is fors minder dan de hoogste koers van ruim 42 dollar, eind vorig jaar, en fors meer dan de laagste koers van 0,69 dollar van twee weken geleden. Na de bekendmaking van het bod liep de koers gisteren op tot 4,19 dollar.

De koers van Wolters Kluwer zelf daalde vanochtend met 3,5 procent naar 27,30 euro, na een verkoopaanbeveling door zakenbank EBS Warburg die zijn advies aan klanten bijstelde van 'kopen' tot 'verkopen' en het koersdoel verlaagde van 35 tot 24 euro.

Loislaw levert via internet juridische informatie aan middelgrote en kleinere advocatenkantoren en juridische afdelingen van bedrijven. Het heeft 400 medewerkers en rekent dit jaar op een omzet van ongeveer 35 miljoen gulden. Over het derde kwartaal van dit jaar bedroeg het verlies 9,25 miljoen gulden bij een omzet van 9 miljoen gulden.

Loislaw is in 1987 opgericht door Kyle D. Parker en gevestigd in Arkansas. Wolters Kluwer verwacht dat Loislaw volgend jaar voor het eerst een positief bedrijfsresultaat zal behalen en dat de "binnen Wolters Kluwer geldende marges binnen afzienbare tijd kunnen worden behaald". Loislaw wordt onderdeel van Wolters-dochterbedrijf Aspen Publishers, een uitgever van juridishe, zakelijke en medische informatie.

NRC Webpagina's
20 december 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad