U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Elektronisch zakendoen

Dossier Elektronisch uitgeven

Nieuws

Achtergrond

VNU

Wolters Kluwer

Reed Elsevier

Wegener

De Telegraaf

PCM

Overige uitgevers

Links






Reacties

Ingreep Wolters Kluwer

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 14 DEC. Uitgever Wolters Kluwer gaat een grote reorganisatie van de activiteiten in Nederland doorvoeren die de komende twee jaar zo'n 150 banen (van de 1.000) zal kosten bij ondersteundende diensten, zoals marketing en automatisering. Daarbij zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Ook in de rest van Europa moet een reorganisatie leiden tot lagere kosten en een betere basis voor organische groei, zo maakte het concern vanochtend bekend.

Voor de ingreep is een voorziening genomen die wordt betaald uit het bedrijfsresultaat. Maar Wolters Kluwer herhaalde de uitspraak dat nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening ongeveer zal uitkomen op het niveau van vorig jaar. Dat was zo'n 410 miljoen euro (900 miljoen gulden).

Wolters Kluwer was van plan zijn twaalf Nederlandse divisies geheel samen te voegen, maar heeft na een analyse geconcludeerd dat een verdeling over drie divisies zinvoller is. Verreweg de grootste divisie wordt 'Kluwer', waar het voormalige Samson bij zal horen, met alle juridische en fiscale uitgaven. De twee andere zijn Ten Hagen & Stam, met vakbladen voor de industrie en het midden- en kleinbedrijf, en een medische uitgeverij. De resultaten bij Ten Hagen & Stam vallen tegen, meldde het concern. De koers van het aandeel was rond het middaguur ongeveer 3 procent gedaald tot 27,70 euro.

NRC Webpagina's
14 december 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad