U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Borst is voor ‘de pil van Drion'
Minister Borst (Volksgezondheid) vindt dat aan oude mensen die zelf een einde aan hun leven willen maken een zelfdodingsmiddel verstrekt mag worden.

Alexander en Máxima speelden sleutelrol
Kroonprins Willem-Alexander en vooral Máxima Zorreguieta hebben een sleutelrol gespeeld bij het overtuigen van vader Jorge Zorreguieta om niet naar Nederland te komen op hun huwelijksdag. De prins en zijn aanstaande vrouw waren aanwezig bij een gesprek tussen minister van Staat Van der Stoel en Zorreguieta in het Braziliaanse S~ao Paulo, waar Máxima's vader uiteindelijk toezegde weg te blijven bij het huwelijk.

Explosiegevaar bij Arras
In een straal van drie kilometer rond een munitiedepot bij het Noord-Franse plaatsje Vimy, in de buurt van Arras, zijn gisteren 15.000 mensen geëvacueerd uit vrees voor een explosie. In het depot liggen 157 ton wapens opgeslagen, het overgrote deel stamt uit de Eerste Wereldoorlog. Sommige explosieven bevatten mogelijk het uiterst gevaarlijke mosterdgas, dat in 1917 door de Duitsers als chemisch wapen is geïntroduceerd. Ook zouden er explosieven liggen met het zwaar giftige fosgeen.

Verstand negeert advies
Staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) heeft gisteren tegen het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken een reis naar Marokko afgezegd. Volgens Verstand werkt Marokko niet genoeg mee aan een onderzoek naar bijstandsfraude door Marokkaanse immigranten.

VS: botsing schuld van Chinese piloot
De Amerikaanse regering heeft gisteravond gezegd dat de botsing met het spionagevliegtuig bij Hainan de schuld was van de Chinese gevechtspiloot, en dat het toestel zo snel mogelijk moet worden teruggeven. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell zei gisteren dat de Verenigde Staten absoluut geen verontschuldigingen hebben aangeboden voor het incident. ,,We moeten ons niet om de tuin laten leiden door de Chinese propaganda die het doet voorkomen alsof zij een verontschuldiging hebben gekregen'', aldus Powell.

Protest tegen Koninginnedag
De landelijke viering van Koninginnedag in Meppel en Hoogeveen is niet verantwoord, omdat grote mensenmassa's het MKZ-virus kunnen verspreiden. Dat heeft de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie (NLTO) de Drentse commissaris van de koningin Ter Beek laten weten. Volgens een NLTO-woordvoerder doet de koninklijke familie er goed aan doet thuis te blijven.

Schip met kindslaven
In Benin is grote opwinding ontstaan over het lot van mogelijk meer dan honderd kindslaven aan boord van een schip dat al wekenlang voor de West-Afrikaanse kust ronddobbert. Volgens een woordvoerster van de VN-kinderorganisatie UNICEF zijn ze waarschijnlijk onder valse voorwendselen bij hun families weggehaald met de bedoeling ze in het buitenland te verkopen als slaven in de huishouding, op plantages of in bedrijven.

Minder mensen in de bijstand
Het aantal mensen dat afhankelijk is van een bijstandsuitkering neemt af. Eind september 2000 waren het er 8 procent minder dan een jaar daarvoor. Dat komt vooral omdat jongeren de lage uitkering achter zich laten. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er eind september 341.000 huishoudens afhankelijk van bijstand.

Milosevic terug naar gevangenis
De vroegere president van Joegoslavië Slobodan Milosevi´c is gisteren teruggekeerd naar de gevangenis. Drie dagen geleden was hij met hartproblemen in een militair ziekenhuis opgenomen. Een arts constateerde op 1 april, bij zijn arrestatie, dat Milosevi´c weliswaar uitgeput was en een hoge bloeddruk had, maar verder in goede gezondheid verkeerde.

‘Managers doen aan zelfverrijking'
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een brandbrief naar premier Kok gestuurd waarin zij vraagt om wettelijke maatregelen tegen ,,exhibitionische zelfverrijking'' van managers van bedrijven.

Koude Pasen
Paasnacht regen. Morgen veel bewolking en een paar buien. Koude noordwestenwind kracht 4 tot 6 en maximaal 8 graden. Vooruitzichten voor maandag tot en met woensdag: wisselvallig en guur. Middagtemperatuur rond 7 graden. 's Nachts rond 3 graden.

NRC Webpagina's
14 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad