U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Milosevic in de cel, ontkent schuld
Slobodan Milosevic, de gisterochtend vroeg aangehouden ex-president van Joegoslavië, gaat in beroep tegen zijn voorarrest. In een eerste verhoor zei hij onschuldig te zijn aan machtsmisbruik en corruptie, de misdrijven die hem ten laste zijn gelegd.

Relatie VS met China op scherp na luchtincident
De betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China zijn gespannen, na een botsing gisteren vlak voor de Chinese kust tussen een spionagevliegtuig van de Amerikaanse marine en een Chinees gevechtsvliegtuig. Het Amerikaanse toestel maakte na de botsing een noodlanding op een militair vliegveld op het Zuid-Chinese eiland Hainan. Alle 24 bemanningsleden zouden ongedeerd zijn. Het Chinese gevechtstoestel is in zee gestort. Reddingsploegen zijn op zoek naar de piloot.

Spoorstaking afgeblazen
De grootste spoorwegvakbond VVMC heeft de geplande staking voor vandaag op het laatste moment afgeblazen. De VVMC stemt in met het akkoord tussen minister Netelenbos (Verkeer) en de leiding van de Nederlandse Spoorwegen. Deze waren gisteren overeengekomen de vaste arbitragecommissie-De Ruiter een uitspraak te laten doen over het zogenaamde 'rondje om de kerk'.

Hoogervorst: ziek melden gaat te gemakkelijk
Veel werknemers melden zich te gemakkelijk ziek. Dat zegt staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken), die vanmiddag in Den Haag een symposium over de WAO bezocht. In enkele jaren is het ziekteverzuim volgens hem met bijna 50 procent gestegen. Hij wijst ook op het verschil tussen midden- en kleinbedrijf, waar het ziekteverzuim 3,3 procent bedraagt, en het landelijk gemiddelde van 6 procent.

CAO-akkoord in kleinmetaal
Werkgevers en vakbonden hebben vanochtend, na 47 uur moeizaam onderhandelen, een principeakkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de kleinmetaal. De 400.000 werknemers in 30.000 bedrijven krijgen een loonsverhoging van 8 procent in ruim twee jaar tijd en een jaarlijkse bonus van 275 euro.

Blair: om MKZ verkiezingen later
De Britse gemeenteraadsverkiezingen die op 3 mei zouden worden gehouden, worden met een maand uitgesteld tot 7 juni wegens de mond- en klauwzeerepidemie, aldus premier Tony Blair.

Verlies UPC ruim 4 miljard gulden
Het verlies van kabelbedrijf UPC is in het laatste kwartaal van 2000 verder toegenomen. Het nettoverlies over heel 2000 verdrievoudigde bijna, van 784 miljoen naar 2 miljard euro (4,4 miljard gulden). Volgens bestuurder C. Bracken zijn de resultaten op een dieptepunt en zal vanaf nu verbetering te zien zijn.

Israëliër opgepakt voor wapenroof
Twee weken na de moord op de bewaker van een wapenopslagplaats in Noord- Israël aan de grens met Libanon heeft de politie een 42-jarige Israëlische aannemer uit Kiryat Arba gearresteerd. Na de moord had hij geweren uit de opslagplaats gestolen en verkocht aan Palestijnen.

Exxon aan top Fortune-500
Het grootste oliebedrijf ter wereld, ExxonMobil, heeft autoproducent General Motors (GM) van de eerste plaats in de top-500 van grootste Amerikaanse ondernemingen verdreven, meldt het tijdschrift Fortune in zijn jaarlijkse lijst aan de hand van omzetcijfers.

Afkoeling
Morgen af en toe zon met in het binnenland plaatselijk een bui. Maximumtemperaturen van 10 tot 15 graden. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: licht wisselvallig. Maximumtemperatuur dalend tot circa 11 graden.


NRC Webpagina's
2 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad