U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Verminderen van recordschulden kost KPN 3 jaar
KPN verwacht drie jaar nodig te hebben om zijn kredietwaardigheid weer op peil te brengen. Het telecomconcern zal de komende jaren moeten leven met een zware schuldenlast ondanks de verkoop van circa twintig binnenlandse en buitenlandse belangen.

KPN stoer onder schuldenlast
De schuldenlast van KPN is groot, maar niet onoverkomelijk, zei topman P. Smits vanmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers. Aan vastberadenheid ontbrak het de KPN-top niet.

Telecomreus Azië gaat Australië in
Singapore Telecom, de grootste telefoonmaatschappij van Singapore heeft vandaag voor 17 miljard Australische dollar (21 miljard gulden) een belang van 53 procent in het Australische Optus genomen.

Saoediërs spreken ban uit over Pokémon
In Saoedi-Arabië is een banvloek uitgesproken over Pokémon. De Pokémonmonsters hebben bezit genomen van de geest van de Saoedische kinderen, en hen op het spoor gezet van zionisme en gokspel, zo heeft de hoogste islamitische autoriteit in het land gisteren bepaald. Schoolkinderen werden gemaand thuis hun Pokémonspullen te gaan vernietigen.

Verrassing of ergernis?
Met ingang van zondag 1 april treedt bij Radio 1 en Radio 5 op FM en AM de grote verandering in. Nieuwe programma's komen, oude verhuizen en sommige verdwijnen. Dat wordt wennen en wellicht treuren. Het vertrouwde Radio 5 wordt gewijzigd in 747 AM en zal op dezelfde frequentie op de middengolf gaan uitzenden waar tot op heden Radio 1 te horen was.

Kritiek op KPN en Libertel
De Consumentenbond beschuldigt telecombedrijven KPN en Libertel ervan verkapte prijsverhogingen door te voeren. Uit een onderzoek van de bond blijkt dat mobiel bellen vanuit het buitenland naar Nederland via KPN of Libertel duurder is geworden door hun onlangs ingevoerde nieuwe eenheidstarief per abonnement. Het zou gaan om verhogingen tot 88 procent. De nieuwe tarieven gelden voor het bellen vanuit 25 Europese landen naar Nederland. De bond heeft telecomtoezichthouder Opta gevraagd de bedrijven te dwingen de klanten hierover in ieder geval te informeren. KPN geeft toe dat het nieuwe tarief in een aantal gevallen ongunstig uitvalt. (ANP)


Terwijl de Oscars afgelopen weekend andermaal aan de Hollywood films werden uitgereikt waarvan iedereen al had verwacht dat ze er een zouden winnen, is de toekenning van de Golden Raspberry - de prijs voor de slechtste film - ieder jaar weer een verrassing. Dit jaar was de sciencefictionfilm Battlefield Earth de grote winnaar bij de uitreiking van de 'razzies'. Zowel regie, draaiboek als mannelijke hoofdrol staan op naam van John Travolta.
www.razzies.com

NRC Webpagina's
26 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad