U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Beperk rol nationale parlementen
De invloed van het Nederlandse parlement op Europese besluitvorming moet worden beperkt. Minister Korthals (Justitie) heeft dat gisteren in Brussel bepleit.

'Taxiruzie schuld van Amsterdam'
De gemeente Amsterdam is halfslachtig en niet alert opgetreden tegen de monopolisering in de Amsterdamse taxibranche. Ze is daardoor mede verantwoordelijk voor de ontspoorde verhoudingen in de taxiwereld.

Fans PSV stormen veld op
Tientallen aanhangers van voetbalclub PSV hebben gisteravond het veld bestormd tijdens het UEFA-Cupduel in Eindhoven tegen FC Kaiserslautern. De Spaanse scheidsrechter Lopez Nieto onderbrak daarop de wedstrijd.

Drie doden bij bestorming van gekaapt vliegtuig
Bij de bestorming van een gekaapt Russisch vliegtuig zijn vandaag op de luchthaven van Medina in Saoedi-Arabië drie doden gevallen, een stewardess, een Turkse passagier en een van de drie kapers. Het vliegtuig werd gisteren gekaapt op een vlucht van Istanbul naar Moskou. De kapers, naar verluidt Tsjetsjenen, eisten stopzetting van de Russische acties in Tsjetsjenië.

Veerboot verliest drie auto's
De veerboot Discovery van Stena Line heeft onderweg naar Harwich gisteren op zee een vrachtauto en twee bestelbusjes verloren. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Explosies op booreiland
Drie zware explosies en brand aan boord van 's werelds grootste olieplatform voor de kust van Brazilië hebben mogelijk elf levens geëist. Eén dode is geborgen, tien mensen worden vermist.

Voor doodslag in Marokko 10 jaar
Twee 17-jarige Nederlandse jongens zijn in Marokko veroordeeld tot tien jaar cel wegens doodslag. Zij houden vol onschuldig te zijn.

'Meer geld nodig voor kunstenaars'
Het kabinet moet het budget voor de kunsten met 29 miljoen gulden per jaar verhogen om de arbeidsvoorwaarden van kunstenaars te kunnen verbeteren. Ook is eenmalig 68 miljoen nodig. Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van staatssecretaris Van der Ploeg.

Strijd Macedonië duurt voort
Voor de tweede opeenvolgende dag is gisteren in Tetovo, in het noordwesten van Macedonië, gevochten tussen Albanese rebellen en Macedonische eenheden. Beide partijen gebruikten zware wapens.

Nederlander in bestuur Barrett
De Nederlandse particuliere investeerder H. Gieskes blijkt een sleutelrol te spelen in Shells poging het Amerikaanse gasbedrijf Barrett voor 4,3 miljard gulden op te kopen tegen de zin van het bestuur.

United speelt tegen Bayern
Manchester United treft Bayern München in de kwartfinales van de Champions League. Dat heeft de loting in Nyon vanmiddag bepaald. De andere duels op 3 en 4 april zijn Galatasaray-Real Madrid, Leeds United-Deportivo La Coruña en Arsenal-Valencia.

Regen
Morgen bewolkt en perioden met regen. Matige, in het Waddengebied krachtige, noordoostenwind. Maxima van 6 graden in het noorden tot 11 in het zuidoosten. Vooruitzichten tot en met woensdag: eerst bewolkt en regenachtig. Na maandag koudere nachten en winterse buien.


NRC Webpagina's
16 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad