U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Ambtenaar EU-geheimen vergiste zich'
De Europese Commissie biedt het Europees Parlement verontschuldigingen aan omdat een ambtenaar ten onrechte de indruk zou hebben gewekt dat hij met de Amerikaanse geheime dienst NSA samenwerkte.

Rechter draait adoptie via internet terug
Een rechter in de Amerikaanse staat Arkansas heeft dinsdag de adoptie van een tweeling via internet ongedaan gemaakt. Over de tweeling was ruzie ontstaan tussen een Brits en een Californisch echtpaar, die beiden beweerden de kinderen via een internet-adoptiebureau gekocht te hebben. Geen van de echtparen verbleef langer dan dertig dagen in Arkansas, een voorwaarde voor adoptie.

Poetin blijft in online-interview een mysterie
Zijn smaak lijkt nogal belegen. Het liefst leest de Russische president Poetin klassiekers als Tsjechov, Dostojevski, Tolstoj. En natuurlijk de Franse meesters: Jules Verne, Alexandre Dumas, Guy de Maupassant. "We hadden een goede leraar literatuur op school." Hij luistert graag naar populair klassiek en houdt van Franse films. Romy Schneider is zijn favoriete actrice.

Speuren naar rode stippen
Internetinvesteerders zijn sceptischer geworden. Na optimisme en opportunisme staat 2001 voor realisme. Zo blijkt op First Tuesday waar starters en financiers elkaar opzoeken.

Bloomberg wil New York gaan besturen
Mediatycoon Michael Bloomberg wil de volgende burgemeester van New York worden. Hij heeft daartoe de ervaren campagnestrateeg David Garth ingehuurd.

Déj vu bij gesteggel Newconomy
De openheid die Newconomy beoogde bij de beursgang, blijkt een illusie. Dankzij een bestuurscrisis en anonieme e-mail kwam er een 'vergissing' aan het licht in de prospectus.

Maurice de Hond is terug, voor eventjes
Maurice de Hond werd gisteren opnieuw geïnstalleerd als topman van het internetbedrijf Newconomy. Heeft hij de strijd gewonnen of is zijn terugkeer heel tijdelijk?

Redding uit de ruimte?
Onlangs was Dr Nii Quaynor in Nederland, sinds jaren een van de kopstukken in de Internet Society en directeur/oprichter van het Ghanese bedrijf Network Computer Systems dat in augustus 1995 als een van de eerste Afrikaanse bedrijven toegang kon leveren tot internet. Kort daarna moest ik indertijd in Accra zijn, ving het gerucht op dat het land sinds kort echt op het internet was aangesloten. Het gerucht bleek juist.


Dat vrouwen niet meer de enigen zijn die zich met de opvoeding van de kinderen zouden moeten bezig houden, is onlangs ook op internet doorgedrongen. De overzichtelijke site Fathers Direct, het 'eerste on line magazine voor vaders', geeft onder meer tips om kinderen stil te houden tijdens lange autoritten, heeft een quiz voor aanstaande va ders en een chatroom waarin deze elkaar kunnen vinden. Eigenlijk ook wel nuttig voor moeders.
(www.fathersdirect.com)

NRC Webpagina's
7 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad