U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brug in Portugal stort in: 70 doden
Vermoedelijk meer dan zeventig mensen zijn gisteravond omgekomen toen een brug over de Douro, in het noorden van Portugal, instortte. Een touringcar en twee auto's stortten naar beneden. Geen van de inzittenden zou de ramp hebben overleefd.

Frankrijk stopt export van vee
Frankrijk heeft vanmiddag een exportverbod voor alle dieren afgekondigd, als maatregel om te voorkomen dat mond- en klauwzeer zich verder verspreidt.

Albanese rebellen doden Macedoniërs
Albanese rebellen hebben vanochtend opnieuw het vuur geopend op Macedonische regeringstroepen. Gisteren werden drie Macedonische militairen in het gebied gedood.

Amerikanen ondertunnelden Sovjet-ambassade
De VS hebben in de jaren zeventig en tachtig een tunnel gegraven onder de Sovjet-ambassade in aanbouw in Washington. Dat is een van de belangrijkste geheimen die de vorige maand gearresteerde Amerikaanse spion Robert Hansen waarschijnlijk heeft verraden. De Amerikaanse vice- president Dick Cheney en de FBI, waar Hansen 25 jaar voor werkte, weigerden gisteren het verhaal te bevestigen of te ontkennen. The New York Times bracht het bericht zaterdag en de kern ervan is sindsdien door andere media bevestigd.

Luxe feesten bij arbeidsvoorziening
De Arbeidsvoorziening Rijnmond (AVR) heeft uit een geheime kas luxe personeelsfeesten, zeiltochten en zwarte beloningen voor medewerkers betaald. Dat blijkt uit een onderzoek van het accountantsbureau Deloitte & Touche dat is verricht in opdracht van het Centraal Bureau Arbeidsvoorziening (CBA).

Zwitsers stemmen massaal tegen toetreding tot EU
De Zwitsers hebben zich gisteren in een referendum massaal uitgesproken tegen het beginnen van onderhandelingen met de Europese Unie over toetreding. Ruim driekwart van de Zwitsers (76,7 procent) zei 'nee' in het referendum.

Zorgverlof 'bespaart niets'
De invoering van langdurig betaald zorgverlof leidt niet tot een besparing in de thuiszorg. Dat blijkt uit het rapport 'Vrij om te helpen' van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) vanochtend naar de Tweede Kamer heeft gezonden.

'Vermeer' naar veiling
Sotheby's zal binnenkort een schilderij veilen dat enkele buitenlandse experts toeschrijven aan Johannes Vermeer (1632-1675). De opbrengst van deze 'Vrouw aan virginaal wordt geschat op ruim 220 miljoen gulden, al is er geen zekerheid over de echtheid.

KLM overweegt overname Go
KLM neemt binnen enkele weken een beslissing of het een bod doet op Go, dochterbedrijf van British Airways die is gespecialiseerd in goedkope vluchten.

Vier doden bij aanslag Israël
De Israëlische veiligheidsdiensten bereiden zich voor op verdere Palestijnse aanslagen na de zelfmoordaanslag van gisteren in de stad Netanya waarbij de dader en drie Israëliërs om het leven kwamen. Er vielen ongeveer 50 gewonden.

Geen handel in Newconomy
Het internetbedrijf Newconomy heeft geen nieuwe investeerders kunnen vinden. De handel in aandelen Newconomy op de beurs is geschorst tot morgenmiddag.

Spar wil hoger wachtgeld
De weggestuurde Middelburgse burgemeester L. Spar van der Hoek vindt een afvloeiingsregeling van anderhalf miljoen gulden te laag.

Zonnige perioden
Morgen zonnige perioden en droog. Maxima tussen 7 en 10 graden bij een matige zuidooostelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: zowel overdag als 's nachts vrij zacht, maar met geregeld regen.


NRC Webpagina's
5 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad