U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

KLM-vliegers eisen pensioen op
Werknemers en gepensioneerden van het vliegend personeel van KLM eisen bij de rechter dat de luchtvaartmaatschappij ongeveer 100 miljoen gulden terugstort in hun pensioenfonds.

Radioveiling nu onzeker
De coalitiefracties van PvdA en D66 hebben vergaande bezwaren tegen de voorgenomen veiling van radiofrequenties. Dat is gisteren gebleken tijdens het wekelijkse overleg tussen kabinet en fractieleiders.

Aalbers vast op verdenking van belastingfraude
Karel Aalbers, voormalig voorzitter van voetbalclub Vitesse, is vanmorgen aangehouden op verdenking van belastingfraude, valsheid in geschrifte en oplichting van Vitesse. Aalbers zou heimelijk "enkele miljoenen guldens" hebben verdiend aan de transfers van vier Vitesse- spelers.

Klanten NS zien graag geld terug
Op station Rotterdam Alexander hebben sommige treinreizigers "hele stapels" formulieren mee naar huis genomen, zegt de loketmedewerkster. Het is de eerste dag dat de Nederlandse Spoorwegen reizigers hun geld teruggeven als die een half uur of meer te laat op hun bestemming aankomen.

Israël straft Palestijnen met isolatie gebieden
In opdracht van premier Ehud Barak heeft het Israëlische leger sedert gistermiddag de Palestijnse gebieden en steden omsingeld en hermetisch van de buitenwereld afgesloten. De Israëlische marine heeft de haven van Gaza afgesloten. De grensovergangen met Jordanië en Egypte zijn voor de Palestijnen, met uitzondering van pelgrims voor Mekka, ook dichtgegaan.

Rokers krijgen pil niet vergoed
Minister Borst (Volksgezondheid) vindt dat rokers geen recht hebben op vergoeding van cholesterolverlagende medicijnen. Alleen als zij stoppen met roken, komen zij daarvoor in aanmerking. Borst schrijft dit aan de Tweede Kamer als reactie op het advies van de Gezondheidsraad over het gebruik van cholesterolverlagende middelen.

Kamer blokkeert privatisering
Regionale stroomnetwerken mogen voorlopig niet verkocht worden aan commerciële partijen. Een Kamermeerderheid van oppositiepartijen gesteund door coalitiefractie PvdA blokkeerde gisteren een voorstel voor vroegtijdige privatisering van regionale netten van minister Jorritsma (Economische Zaken, VVD).

Onderzoek naar Clintons gratie
Een federale aanklager in New York heeft gisteren een onderzoek ingesteld om na te gaan of oud-president Bill Clinton zich heeft laten betalen om gratie te geven aan de uitgeweken zakenman Marc Rich.

België pakt klanten Napster
De Belgische justitie onderneemt op verzoek van de internationale muziekindustrie actie tegen personen die illegaal muziek hebben gekopieerd via de Amerikaanse muziekruildienst op internet, Napster.

Heineken wil op Duitse biermarkt
Heineken wil via Schörghuber Gruppe de gesloten Duitse biermarkt op. De Nederlandse bierbrouwer onderhandelt momenteel over een belang van 49 procent in de brouwactiviteiten van het Beierse bierimperium. Het zou de eerste keer zijn dat een buitenlands bedrijf actief in een Duitse brouwer deelneemt.


NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad