U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Leiding Studio Sport stapt op na meningsverschillen

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 15 FEBR. De leiding van het televisieprogramma Studio Sport stapt op. Hoofdredacteur Gio Lippens vertrekt per direct en chef Martijn Lindenberg treedt in februari volgend jaar terug.

Dat heeft de NOS gisteren bekendgemaakt na besprekingen over de problemen achter de schermen van Studio Sport.

Binnen de redactie van Studio Sport is de afgelopen maanden een overspannen situatie ontstaan door een hoge werkdruk en verschillen van inzicht bij de leiding.

In het jaar 2000 vonden onder meer de Europese Kampioenschappen Voetbal in Nederland en België plaats. Naar de Olympische Spelen in Sydney reisde een grote ploeg van Studio Sport af.

Binnen een jaar tijd vertrokken om uiteenlopende redenen Hugo Walker, Annette van Trigt en Daniëlle Overgaag bij het sportprogramma. Lippens bleef sinds december overspannen thuis. Dione de Graaff, Frits van Rhijn en Eddy Poelmann meldden zich eerder ook al ziek.

Ruurd Bierman, directeur van de NOS, noemde het vertrek van Lippens gisteren " betreurenswaardig". "Helaas bleken de verschillen van inzicht binnen de leiding van Studio Sport onoverbrugbaar", zei Bierman.

Lindenberg was tevreden met de uitkomst van de gesprekken. "Al bij mijn aanstelling als Hoofd Sport, drie jaar geleden, heb ik aangegeven deze baan voor een aantal jaren te willen vervullen en dan plaats te maken voor de jongere generatie. In gesprekken met de NOS-directie heb ik al eens laten weten de Winterspelen van 2002 een mooi eindpunt te vinden", liet Lindenberg weten. "Ik heb de kar dan lang genoeg getrokken."

Voor Lippens zal binnen de Nederlandse Omroep Stichting een andere functie worden gezocht. De taken van de hoofdredacteur worden voorlopig waargenomen door de redactiechefs Joost de Vries en Chris van Nijnatten. Dit deden zij ook al tijdens de afwezigheid van Lippens.

Een jaar geleden nam Lippens' voorganger Peter Kloosterhuis ook al vervroegd afscheid als hoofdredacteur van Studio Sport. Kloosterhuis vertrok naar het televisieprogramma Nova.

Lindenberg zal na de Olympische Winterspelen in het Amerikaanse Salt Lake City terugtreden als chef van Studio Sport en verder gaan als adviseur, regisseur en uitvoerend producent bij de NOS.

NOS-directeur Ruurd Bierman ziet de toekomst van Studio Sport met vertrouwen tegemoet. "Martijn Lindenberg kan zijn prachtige loopbaan in stijl afsluiten. "

NRC Webpagina's
15 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad