U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nina Brink terug in de schijnwerpers

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 31 JAN. Ze keren terug in de schijnwerpers, de hoofdrolspelers in het drama World Online: oprichter Nina Brink, topman James Kinsella, bestuurder Wilco Jiskoot (ABN Amro) en financieel bestuurder Ruud Huisman. Alle vier staan ze op een lijstje van twintig getuigen die de Utrechtse advocaat Imhof wil horen in een zaak die hij heeft aangespannen namens bekende Nederlanders die hebben meegedaan aan het zogenoemde friends and family- programma van World Online. De Rotterdamse rechtbank heeft bepaald dat de vier hoofdrolspelers ook daadwerkelijk zullen moeten getuigen, op 8 maart, 5 april en 12 april.

Met hulp van de getuigen wil Imhof vaststellen of commissarissen van World Online rond de beursgang gehandeld hebben in aandelen World Online. De raad van commissarissen heeft schriftelijk verklaard dat dit niet het geval is, maar Imhof wil weten of betrokkenen indirect gehandeld hebben, via een familielid of een tussengeschoven vennootschap.

Imhof vermoedt verder dat prominenten, onder wie zangeres Tina Turner, een voorkeursbehandeling hebben gekregen toen de inschrijving op aandelen World Online uitliep op een strop. Mogelijk geldt hetzelfde voor leden van het management. Imhof wil meer informatie over de inhoud van het prospectus van World Online. Dit onderwerp staat centraal in drie andere rechtszaken tegen World Online en partijen die betrokken waren bij de beursgang maart vorig jaar. Imhofs vragen over het prospectus hebben betrekking op het verkoopverbod van commissarissen en de informatie over de verkoop van aandelen World Online door Nina Brink.

NRC Webpagina's
31 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad