U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s

Opnieuw verdeeldheid in coalitie over referendum

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 24 JAN. De paarse coalitiepartijen hebben volgens het PvdA Tweede Kamerlid Rehwinkel ‘een echt probleem', omdat er geen compromis in zicht lijkt over de Tijdelijke Referendumwet, waarover gisteravond het debat is begonnen.

De regeringsfracties PvdA en D66 enerzijds en VVD mét minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) anderzijds staan daarin lijnrecht tegenover elkaar, terwijl de oppistiepartijen CDA, GroenLinks en SP zich er onder die omstandigheden over beklagen ‘voor Piet Snot' mee te doen.

Inzet daarbij is het zogeheten correctief referendum. De fractiespecialisten hebben de afgelopen dagen - ook gisteren nog voorafgaand aan het debat - zonder resultaat getracht overeenstemming te bereiken over die Tijdelijke Referendumwet. Rehwinkel verzuchtte gisteren danook dat zijn fractie onder druk van de agenda van de Kamer ,,maar begonnen is met het debat.'' Gezien het feit dat de regeringsfracties nu niet langer hun onderhandelingen kunnen voortzetten in wat de oppositie ‘de achterkamertjes' noemt zei Rehwinkel gisteren: ,,Wij dachten er goed aan te doen ons standpunt hier dan maar naar voren te brengen.''

NRC Webpagina's
24 JANUARI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad