U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Ongelijk salaris leraren herstellen
Minister Hermans (Onderwijs) moet de salarissen van leraren die na 1985 zijn gaan werken, gelijktrekken met die van hun collega's die voor 1985 in dienst zijn gekomen.

Bos: renteaftrek door EU steeds meer onder druk
Het Nederlandse inkomstenbelastingsysteem met zijn hoge tarieven en vele aftrekposten zal door de concurrentie van andere lidstaten in de Europese Unie steeds verder onder druk komen. Hierdoor komt telkens opnieuw de vraag aan de orde in hoeverre diverse aftrekposten, waaronder ook de hypotheekrenteaftrek, zijn te handhaven.

De Vries: één ongevallenraad
Minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vindt dat er zo snel mogelijk één ongevallenraad moet komen. Dat moet een vaste groep van deskundigen zijn, die onmiddellijk na een ramp een onderzoek kan instellen.

'Deelnemer aan vechtpartij ook strafbaar'
Ook deelnemers aan een vechtpartij die zelf de finale klappen niet uitdelen, zijn strafbaar als de vechtpartij de dood of zwaar lichamelijk letsel van iemand tot gevolg heeft. Dit heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld in de zaak van hooligans die betrokken waren bij de fatale vechtpartij in Beverwijk, waarbij Carlo Picornie in 1997 overleed.

El Salvador: meer dan 600 doden
Het aantal slachtoffers van de aardbeving in El Salvador is gestegen tot 609. De Salvadoriaanse president Francisco Flores heeft gewaarschuwd dat daar nog honderden doden bij kunnen komen.

Eis 12 jaar voor moord op baby
Tegen de 30-jarige Angelique van E. uit Waskemeer is vanmorgen voor het Leeuwarder gerechtshof een gevangenisstraf geëist van twaalf jaar wegens doodslag op de 1-jarige Risanne Tingen uit Appelscha.

Homo heeft vaker psychische klacht
Homoseksuelen hebben aanmerkelijk vaker psychische klachten dan heteroseksuelen. Dat geldt in sterkere mate voor homoseksuele mannen dan voor lesbische vrouwen.

'Traumaheli ook 's nachts'
De Tweede Kamer wil dat traumahelikopters ook 's nachts mogen vliegen. Het kabinet laat eerst nagaan of dat tijdwinst oplevert vergeleken met vervoer in ambulances.

Banen weg bij UPC Nederland
UPC Nederland zet alle consultants en medewerkers zonder vast contract aan de kant. Volgens de kabelmaatschappij heeft de ingreep niets te maken met de benarde financiële situatie, maar analisten trekken dat in twijfel.

Lenen duurder voor KPN
Standard & Poor's heeft KPN zijn A-status van kredietwaardigheid afgenomen. KPN is in Europa de eerste voormalige telecommonopolist die met een B-status genoegen moet nemen.

Vrij zonnig
Vannacht matige vorst. Morgen opnieuw zonnig, maar in het zuiden geleidelijk meer bewolking. Middagtemperatuur rond het vriespunt. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Minder zon en geleidelijk afnemende vorst. In het zuiden kans op neerslag.


NRC Webpagina's
16 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad