U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Over de stand van zaken in het DNA- onderzoek in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en wat er nog te verwachten valt. Verder de strijd tegen malaria in Vietnam. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. O.m. aandacht voor het boek De Tienanmen Papers met onthullingen over de visies van de Chinese machthebbers tijdens de studentenopstand in Peking, in 1989. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Aandacht voor de Portugese zanger en componist Fernando Lameirinhas die traditionele Portugese muziek mengt met muziek uit Brazilië, de Kaapverdische eilanden en jazz. Tot april trekt hij met zijn band door Nederland. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Grammy Award nominaties van George Michael, Sting, Joni Mitchell, Paul Simon en Jill Scott. Verder aandacht voor de overleden bandleider Les Brown, wiens Sentimental Journey de doorbraak was voor Doris Day. Radio 1, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van oud-parlementair journalist Cees Sorgdrager onder meer een gesprek met hoogleraar kerkgeschiedenis en theologie Jan Jacobs over de positie van het Vaticaan n.a.v. het synodeconflict rond bisschop Muskens. In het tweede uur aandacht voor het Meekrapjaar op Goeree-Overflakkee. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. een gesprek met de historicus Herman von der Dunk over zijn boek De Verdwijnende Hemel; een debat over de opvang van oorlogsvluchtelingen in Nederland en mogelijke trauma's en het verzet van Oostenrijk en Duitsland tegen toegang tot de arbeidsmarkt van Oost-Europese werknemers bij uitbreiding van de EU. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gast is acteur Hans Kersting en aandacht voor het bijna failliete Radio Nationaal. Radio 2, 16.02-18.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met D66-fractievoorzitter Thom de Graaf, SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen en politiek commentator Willem Breedveld over de waan van de dag in politiek Den Haag. Radio 1, 13.15-14.00u.

Nachtlicht. Onder meer aandacht voor de Italiaanse cultuur met schrijfster Rosita Steenbeek, journaliste Marjon van Royen en schrijfster Margriet de Moor. Verder het literaire internetproject waarin schrijfster Marion Bloem fragmenten voorleest uit haar nieuwe boek Games4girls dat vanaf 14 februari in de boekwinkel ligt. Radio 1 & 2, 1.00-6.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Aandacht voor onder meer de Nederlands- Belgische filmproductie Lijmen/Het Been, gebaseerd op de verhalen van Willem Elsschot; de over-zichts-tentoonstelling van Jan Cremer in het Singer Museum in Laren en het 20-jarige bestaan van het theatergezelschap Alex d'Electrique. Hans Dulfer over arbeidsomstandigheden en rechtspositie van jazzmusici. Radio 5, 14. 02-16.00u.

NRC Webpagina's
13 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad