U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

BSE-zaak leidt tot vertrek ministers
Het gebrekkige crisismanagement in de BSE-affaire heeft in Duitsland tot het aftreden geleid van minister van Volksgezondheid Andrea Fischer (Groenen) en minister van Landbouw Karl-Heinz Funke (SPD).

Plavsic meldt zich bij Haags tribunaal
Biljana Plavsic, ex-presidente van de Servische Republiek in Bosnië, is sinds gisteren in Den Haag om voor het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden te verschijnen. Ze bevindt zich in hechtenis.

Wachtlijst langer door wegwerken zorgachterstand
De aanpak van wachtlijsten in de Friese gehandicaptenzorg heeft minder effect dan werd verwacht. De lijsten worden juist langer, omdat meer mensen zich aanmelden. Er is sprake van een "verborgen vraag" die nu zichtbaar wordt: gehandicapten die voorheen een beroep deden op ouders of vrienden voor hulp, dienen nu een aanvraag in voor zorg. Het gevolg is dat het aantal aanvragen voor zorg in de provincie Friesland sinds september vorig jaar met 50 procent is toegenomen.

Erasmusprijs voor Claudio Magris en Adam Michnik
De Erasmusprijs 2001 gaat naar de Italiaanse schrijver Claudio Magris en de Poolse intellectueel en oud-dissident Adam Michnik. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaal- wetenschappelijk terrein in Europa. Dit jaar zijn de winnaars gekozen aan de hand van het thema 'Culturele breuklijnen'.

Junta praat met oppositie Birma
De junta in Birma praat met oppositieleidster en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi over nationale verzoening. Die doorbraak is vanochtend bekendgemaakt.

NAVO: geen verbod op munitie
De Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn tegen een tijdelijk verbod op het gebruik van munitie met verarmd uranium. Dit is gisteren duidelijk geworden tijdens NAVO-beraad in Brussel.

Weisglas geen kandidaat bij BZ
Minister van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft, mede onder druk van zijn ambtenaren, besloten het Tweede-Kamerlid Weisglas (VVD) te laten vallen als kandidaat voor een belangrijke functie op zijn departement.

Tekenaar Carol Voges overleden
De tekenaar Carol Voges is gisteren op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn prentjes voor de strip Pa Pinkelman van Godfried Bomans.

AA neemt TWA over: $500 mln
American Airlines neemt concurrent TWA over voor 500 miljoen dollar. Dit gebeurt nadat TWA vandaag uitstel van betaling had aangevraagd. Beide bedrijven maakten dit vanmiddag bekend.

BA waarschuwt tegen trombose
De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) gaat met een folder bij elk biljet waarschuwen voor het gevaar van trombose door stilzitten op lange vluchten.

Meer zon
Vannacht in het zuiden natte sneeuw. Morgen vanuit het noorden droog en meer zon. Maximumtemperatuur 3 graden. Matige oost- tot noordoostenwind. Vooruitzichten t/m zondag: droog en vrij zonnig. Maximumtemperatuur circa 3 graden, 's nachts lichte tot matige vorst.


NRC Webpagina's
10 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad