U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

NAVO wees op risico van munitie
De NAVO heeft haar lidstaten in 1999 al gewaarschuwd voor mogelijke gevaren voor de gezondheid van munitie met verarmd uranium. Dit is door de ministeries van Defensie in Nederland en Duitsland bevestigd.

'Deng was bang voor huisarrest'
Wijlen Deng Xiaoping, China's opperste leider in ruste die in 1989 het bevel gaf tot het neerslaan van de pro-democratische studentenprotesten op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking, vreesde voor huisarrest als de demonstrerende studenten niet zouden worden aangepakt. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten van de Communistische Partij, die door een anonieme functionaris naar de VS zijn gesmokkeld.

'Nieuw stelsel kunstsubsidie'
PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert wil een nieuw systeem voor het subsidiëren van culturele instellingen. Het huidige systeem is volgens Melkert "ontaardt in een ordinaire strijd om de centen". Het rijk moet zich beperken tot de grote lijnen en grote instellingen, kleinere instellingen moeten worden gesubsidieerd door provincies en gemeenten.

Werkgevers willen zieken minder betalen
De werkgeversorganisatie VNO-NCW wil dat werkgevers zieke werknemers minder loon betalen. In de CAO-onderhandelingen moeten zij daarover afspraken maken met de vakbonden. Ook moeten werkgevers minder vaak instemmen met scholing van werknemers onder werktijd.

Kamer: meer zorg om brandpreventie
De Tweede Kamer vindt dat het kabinet meer aandacht aan brandpreventie moet besteden. PvdA-woordvoerder Wagenaar wijst er in reactie op de cafébrand in Volendam op dat de Kamer tweeëneenhalf jaar geleden al heeft verzocht 145 miljoen gulden uit te trekken voor het aanstellen van preventieambtenaren in elke gemeente, maar dat het kabinet er niet meer dan 95 miljoen voor over heeft gehad. "Het is dus onzin om te stellen dat wij pas na de ramp in Volendam oog voor de problematiek hebben."

Zeven doden in het verkeer door gladde wegen
Zeker zes automobilisten en een fietser zijn vanochtend om het leven gekomen bij ongelukken als gevolg van plotselinge gladheid. Op lokale wegen leidde de gladheid tot tientallen botsingen.

American Airlines wil TWA kopen
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines wil het verlieslijdende Trans World Airlines (TWA) overnemen. Dit melden verschillende Amerikaanse media vandaag. De twee luchtvaartmaatschappijen gaven vanochtend nog geen commentaar.

Omzetgroei KPN neemt af
De omzetgroei van het telecombedrijf KPN neemt af. Verlies aan marktaandeel van de Duitse dochter E-Plus (mobiele telefonie) is een belangrijke oorzaak. Dat is op te maken uit cijfers die KPN- bestuursvoorzitter P. Smits zaterdag gaf.

Jongeren eisen zuiniger gasbeleid
De jongerenorganisaties van PvdA, D66, CDA, RPF en GroenLinks hebben vanmorgen voor de rechter geëist dat de Nederlandse staat een zuiniger aardgasbeleid zal voeren.

Poetin: Rusland betaalt schulden
De Russische president Poetin heeft gisteren verklaard dat Rusland zijn schulden uit de Sovjettijd zal afbetalen. Hij zei dat op een persconferentie met de Duitse bondskanselier Schröder, die op bezoek was.

Muiterij in Ivoorkust mislukt
Muitende soldaten hebben vannacht in Ivoorkust geprobeerd een coup te plegen tegen president Laurent Gbagbo. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Emile Boga Doudou, is de staatsgreep mislukt.

Thaksin wint in Thailand
De zakenman Thaksin Shinawatra heeft zaterdag bij de parlementsverkiezingen in Thailand een verpletterende nederlaag toegebracht aan de zittende regering van premier Chuan Leekpai.

Af en toe zon
Morgen wat zon, aan de kust een enkele bui. Maximum 6 graden. Matige westenwind. Vooruitzichten t/m zaterdag: woensdag bewolking met in het zuiden regen en natte sneeuw. Daarna af en toe zon en overwegend droog. Maximumtemperatuur rond de 4 graden, 's nachts lichte vorst.

NRC Webpagina's
8 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad