U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tiscali koopt Frans LibertySurf

Door onze correspondent
ROME, 8 JAN. De Italiaanse internetaanbieder Tiscali (eigenaar van de Nederlandse branchegenoot Worldonline) koopt een controlerend belang in het Franse internetbedrijf LibertySurf, zo is vanmorgen van verschillende kanten bevestigd. De overname past in het doel van Tiscali een van de grootste bedrijven op zijn gebied in Europa te worden.

Tiscali heeft met het Britse Kingfisher en met het Franse Europatweb een akkoord bereikt over verkoop van hun aandelen in LibertySurf. Deze bedrijven hebben ieder ruim een derde van de Franse internetaanbieder. Tiscali heeft andere aandeelhouders een bod op dezelfde voorwaarden als Kingfisher en Europatweb toegezegd. Kingfisher maakte vanmorgen bekend dat het zijn 35 procent in LibertySurf voor een deel in contanten verkoopt, voor een deel in aandelen Tiscali. Voor ieder aandeel LibertySurf krijgt het 0,365 aandeel Tiscali en 2,13 euro in contanten. Europatnet, eigendom van de Franse industrieel in luxe goederen Bernard Arnault, bezit ook 35 procent van LibertySurf. Met hem zijn dezelfde voorwaarden afgesproken. In totaal kost de aankoop van LibertySurf Tiscali 900 miljoen euro (bijna 2 miljard gulden), zo maakte het Italiaanse bedrijf bekend.

Tiscali was al eerder in gesprek met LibertySurf, dat had laten weten een partner te zoeken of overgenomen te willen worden. Tiscali had al 200.000 klanten in Frankrijk en krijgt er nu de 578.000 abonnees van LibertySurf bij.

Industriële analisten zeggen dat de overname goed past in de groeiplannen van Tiscali. Maar op de beurs leidden vrijdag geruchten over de overname van LibertySurf tot een daling van het aandeel Tiscali.

NRC Webpagina's
8 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad