U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Brand Volendam

Opnieuw vier slachtoffers brand Volendam begraven

VOLENDAM, 7 JAN. Volendam heeft zaterdag opnieuw vier slachtoffers van de brand in café Het Hemeltje begraven. Vrijdag waren ook al vier slachtoffers ter aarde besteld. Zondag en maandag volgen de begrafenissen van nog twee slachtoffers.

Pastoor J. Berkhout van de St. Vincentiuskerk leidde de begrafenis van de 21-jarige Eric Schokker, de 15-jarige Ruud Steur en de 22-jarige Klaas Koning, zijn collega H. van der Hulst van de Mariakerk leidde de uitvaart van de 23-jarige Nico Kwakman.

Zaterdagochtend bewees het dorp de laatste eer aan Eric Schokker. Hij werd onder grote belangstelling vanuit de St. Vincentiuskerk begraven. Bij de uitvaartmissen en de teraardebestelling van Ruud Steur en Klaas Koning waren nog meer mensen aanwezig. ,,Het was ongelooflijk druk. De kerk zat overvol'', aldus pastoor Berkhout.

Pastoor Van der Hulst van de Mariakerk sprak van een overweldigende belangstelling voor de uitvaart van Nico Kwakman. ,,Er waren zeker 1500 mensen in de kerk en bij de begrafenis. De stoet, waarin vijftig jongeren met bloemen voorop liepen, was zo lang dat ik al op de begraafplaats was, terwijl er nog mensen in de kerk stonden.'' ,,Nico Kwakman was erg bekend, hij werkte in een recreatiecentrum, iedereen kende hem'', aldus de pastoor. Van der Hulst zei te hebben vernomen dat Nico Kwakman heel veel mensen uit het brandende pand heeft gered.

Zondag wordt Liesbeth Buys ter aarde besteld, het 13-jarige meisje dat dinsdag, een dag na de ramp, overleed. Zij wordt vanuit de St. Vincentiuskerk begraven. (ANP)

NRC Webpagina's
7 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad