U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Thaise Verkiezingen 2001
(Bangkok Post)

Absolute meerderheid voor Thai-Rak-Thai in Thais parlement

BANGKOK, 7 JAN. Telecom-tycoon Thaksin Shinawatra lijkt de parlementsverkiezingen in Thailand overtuigend te hebben gewonnen. Volgens de eerste onofficiële resultaten van de stembusgang van zaterdag heeft hij met zijn Thai-Rak-Thai (Thai houden van Thai) partij een absolute meerderheid veroverd in het vijfhonderd zetels tellende Lagerhuis.

De partij zou 256 zetels hebben veroverd in het vijfhonderd leden tellende Lagerhuis. Zaterdagavond (Nederlandse tijd) gaf zijn directe tegenstander voor het premierschap Chuan Leekpai al toe de verkiezingen te hebben verloren. Zijn Democratische partij zou volgens de voorspellingen van televisiestations blijven steken op 124 zetels.

Waarnemers zeggen dat de stembusgang van zaterdag alles behalve eerlijk is verlopen. Er zouden op grote schaal stemmen gekocht zijn, zo melden de Australische zender ABC en de Britse BBC.

De nieuwe Thaise verkiezingscommissie zal zich de komende weken buigen over de vele klachten over vermeende onregelmatigheden. Ze sprak de verwachting uit dat misschien wel honderd van de vierhonderd gekozen districtsafgevaardigden niet zullen worden geaccepteerd wegens fraude. Er zullen dan op lokaal niveau nieuwe stemronden gehouden moeten worden. (ANP)

NRC Webpagina's
7 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad