U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Groningen toont film Ajax niet


GRONINGEN, 6 JAN. De film Ajax, daar hoorden zij engelen zingen van regisseur Roel van Dalen, die commotie veroorzaakte onder voetbalsupporters van andere verenigingen dan Ajax, gaat uiteindelijk toch niet in het Groninger Filmcentrum draaien.

Dit heeft een woordvoerder gisteren gemeld. De bioscoop ontkent dat het besluit iets te maken heeft met dreigementen van supporters. "Er zijn op dit moment andere films die onze aandacht verdienen", luidt het argument. "Het feit dat er veel aandacht wordt geschonken aan het wel of niet draaien van de film, is voor ons geen expliciete reden om hem te gaan draaien."

De documentaire veroorzaakte vorige maand hevige commotie toen de roulatie van de film in verscheidene steden werd opgeschort na dreigementen van voetbalsupporters. Ook de geplande première in Groningen werd toen afgeblazen. Destijds werd gezegd dat Ajax wellicht later nog gedraaid zou worden. De film ging donderdagavond in Rotterdam wel in première. De zaal in het theater Lantaren/Venster werd voor vertoning door de politie doorzocht. In en rond de bioscoop waren tientallen politiemensen aanwezig om op te treden tegen ordeverstoorders. De vertoning verliep zonder incidenten. (ANP)

NRC Webpagina's
6 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad