U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

In Italië zevende sterfgeval
Leukemie in leger verontrust Europa De onrust groeit in Europa over gevallen van leukemie bij NAVO- militairen die tijdens vredesmissies in het Balkangebied hebben gewerkt. De vrees bestaat dat deze vaak dodelijke vorm van kanker is verwekt door contact met munitie waarin verarmd uranium was verwerkt.

'Kernwapens aan Oostzee'
Rusland heeft volgens Washington het afgelopen half jaar tactische nucleaire wapens naar de westelijke enclave Kaliningrad verscheept. Rusland ontkent dit.

Veel Volendamse gewonden jonger dan zestien jaar
Van de 141 slachtoffers van de brand in het Volendamse café Het Hemeltje die nog in een ziekenhuis liggen, zijn veertig jonger dan zestien jaar. Drie van de tien doden zijn eveneens jonger dan zestien.

Zigeunerfamilie betaalt ton terug aan Driebergen
De zigeunerfamilie die 600.000 gulden had ontvangen om Driebergen te verlaten, heeft de gemeente 100.000 gulden terugbetaald voor de toewijzing van woningen. Dat heeft de provincie Utrecht vandaag bekendgemaakt op last van de rechter. Eerder weigerde de provincie te zeggen hoeveel geld was terugbetaald.

Arrestatie wegens kunstroof Zweden
De Zweedse politie heeft vijf verdachten aangehouden in verband met de diefstal van schilderijen van Rembrandt en Renoir uit het Nationaal Museum in Stockholm. De kunstwerken - waarde 75 miljoen gulden - zijn niet teruggevonden.

Amsterdamse metro 'onveilig'
De Amsterdamse metrotunnels zijn onveilig. Daardoor kan op vluchtwegen een "levensgevaarlijke situatie" ontstaan. Dit concludeert de Arbeidsinspectie, die het GVB na een extra controle heeft opgedragen binnen enkele weken verbeteringen aan te brengen.

Fischer krijgt bijval na excuses
Joschka Fischer, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, heeft het boetekleed aangetrokken. Gisteren verontschuldigde hij zich voor zijn gewelddadige verleden. Hij bood excuses aan tegenover alle agenten die hij tijdens demonstraties in de jaren zeventig een klap heeft verkocht.

'Milosevic voor rechter Belgrado'
De voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic wordt mogelijk onder internationaal toezicht, maar op Servisch gebied, berecht wegens oorlogsmisdaden.

OPEC wil prijs olie opkrikken
De lidstaten van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) gaan de productie van ruwe olie verminderen om de olieprijs weer op te krikken. De definitieve beslissing wordt 17 januari genomen.

Vitesse
Voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers heeft besloten het beslag op de aandelen van de Arnhemse voetbalclub op te heffen.

Wolkenvelden
Morgen wolkenvelden en plaatselijk een bui. In de middag af en toe zon en overwegend droog. Maxima tot 8 graden. Matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, op de Wadden eerst nog hard. Vooruitzichten tot en met woensdag: Af en toe zon, vanaf dinsdag kans op regen. Koeler.


NRC Webpagina's
5 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad