U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Uitstel betaling voor Recipe

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 5 JAN. Het Nederlandse internetbedrijf RecipeWeb heeft gisteren uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Het krijgt nu de kans op zoek te gaan naar nieuwe financiers zonder dat de schuldeisers de stekker eruit kunnen trekken. RecipeWeb is gevestigd in Weesp, telt vijftig werknemers en heeft onder meer een eigen website waar gratis recepten en informatie over koken te vinden zijn.

Het bedrijf heeft last van de scepsis van financiers over internetbedrijven in het huidige beursklimaat. "We groeien volgens plan, maar krijgen geen tweede financieringsronde voor elkaar", vertelt marketing manager Michiel Colenbrander. "Dat zal je nu in de huidige malaise vaker gaan zien." Oprichter O. van Dijk heeft inmiddels meer dan 1 miljoen gulden in zijn bedrijf geïnvesteerd. De subsidiegever Twinning van het ministerie van Economische Zaken en investeerder Nesbic brachten bij de eerste financieringsronde zo'n 9 miljoen gulden binnen.

"Zij zitten aan het maximum", zegt Colenbrander. "Twinning mag slechts twee ronden meedoen: aan het startkapitaal en de eerste ronde. En ook Nesbic mag volgens zijn interne regels niet meer doen."

De afgelopen weken heeft het internetbedrijf met ongeveer 100 financierders contact gehad. De gesprekken leverden niets op.

RecipeWeb, dat ook recepten en database-software over recepten levert aan andere websites zoals Compuserve, schat dat het nog 4 miljoen euro (bijna 9 miljoen gulden) nodig heeft om uit de aanloopverliezen te komen. "We zijn marktleider in Europa", zegt Colenbrander.

Afgelopen week vroeg het eveneens in Nederland gevestigde Letsbuyit, een internetwinkel voor 'gebundeld' inkopen, al uitstel van betaling aan.

NRC Webpagina's
5 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad