U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël grendelt bezet gebied af na aanslagen
Israël heeft gisteren opnieuw de verbindingen met de bezette Palestijnse gebieden afgegrendeld na aanslagen op een bus in Tel Aviv en bij de grens met de Gazastrook. Bij die laatste aanslag kwamen gistermiddag twee Israëlische soldaten om het leven, onder wie de 29-jarige uit Etten-Leur afkomstige Jonathan Vermeulen.

Bos bepleit ecotax grote bedrijven
Staatssecretaris Bos (Financiën) wil dat grote bedrijven net als de huishoudens een ecotax betalen, een milieubelasting op energie. De werkgeversorganisatie VNO-NCW wijst het plan af als "schadelijk voor het bedrijfsleven".

Rel Praagse tv is protest tegen politiek
De Tsjechische beeldschermen blijven zwart: redacteuren van de nieuwsdienst van de staats-tv rebelleren tegen de nieuwe directeur. Maar het gaat om meer: een schimmenspel in de Tsjechische politiek.

Dit jaar minder containers in haven Rotterdam
Voor het eerst in de geschiedenis van het containervervoer is de containeroverslag in de Rotterdamse haven licht gedaald. Daarentegen steeg de totale overslag aan goederen in de Rotterdamse haven dit jaar tot 323,4 miljoen ton, een nieuw record.

Borst dreigt met vertrek uit kabinet
Minister Borst (Volksgezondheid) zegt af te treden als zij volgend jaar geen extra geld krijgt voor het aanpakken van knelpunten in de zorgsector.

Rumsfeld op Defensie in VS
Aanstaand president Bush heeft Donald Rumsfeld voorgedragen als nieuwe minister van Defensie. Rumsfeld diende halverwege de jaren zeventig onder president Ford twee jaar als minister van Defensie.

Breuk in coalitie in Montenegro
In Montenegro heeft de regering gisteren haar definitieve voorstel voor de toekomst van de Joegoslavische federatie op tafel gelegd. Dat leidde onmiddellijk tot een crisis.

Letsbuyit.com wil surseance
Letsbuyit.com gaat via de rechter uitstel van betaling vragen. De notering van het zwaar verliesgevende internetbedrijf aan de effectenbeurs van Frankfurt is vanochtend opgeschort. Dat heeft het beursbestuur bekendgemaakt.

VNU moest bod Nielsen verhogen
VNU heeft zijn bod op marktonderzoekbureau AC Nielsen in twee maanden tijd met 15 procent moeten verhogen voordat de Amerikanen met de overname ter waarde van bijna 6 miljard gulden akkoord wilden gaan.

Negen maanden straf Virenque
De antidopingcommissie van de Zwitserse wielerbond heeft Richard Virenque vanmorgen voor negen maanden geschorst wegens gebruik van verboden middelen. De Franse coureur woont in Zwitserland en rijdt met een Zwitserse wielerlicentie.

Winterse buien
Morgen buien met regen, natte sneeuw en hagel. Maxima tussen 1 en 4 graden bij een matige tot krachtige westen- tot noordwestenwind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: Oudjaarsdag op de meeste plaatsen droog. Vanaf nieuwjaarsdag zachter, maar wisselvallig.


NRC Webpagina's
29 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad