U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rechters geven Gore weinig hoop
Het federale Supreme Court van de Verenigde Staten heeft gisteren anderhalf uur de advocaten van de presidentskandidaten George W. Bush en Al Gore ondervraagd. De felle vragen geven Gore weinig hoop dat de zaak voor hem nu beter uitpakt. Het oordeel van het Supreme Court werd in de loop van vandaag verwacht.

Hof blokkeert arrest Pinochet
De voormalige dictator van Chili, oud-president Pinochet, wordt niet langer beschuldigd van moord en ontvoering. Dit besloot gisteren het hof van appèl in de Chileense hoofdstad Santiago. Het hof verklaarde tevens dat de 85-jarige Pinochet niet langer onder huisarrest staat.

Korthals moet opnieuw uitleg geven over 'Dover'
De Tweede Kamer wil dat minister Korthals (Justitie) opnieuw tekst en uitleg geeft over de gang van zaken rond het Dover-drama in juni, waarbij 58 Chinezen in een vrachtauto de dood vonden.

Wijers (D66): poldermodel is belemmerend
Het Nederlandse poldermodel belemmert de ondernemingsgeest en vormt daarmee een bedreiging voor de kenniseconomie. Dat stelde oud-minister H. Wijers (D66) gisteren tijdens de Den Uyl-lezing.

'Leger Irak in enclave Koerden'
Het Iraakse regime heeft de afgelopen dagen troepen de noordelijke enclave ingestuurd die sinds 1991 onder Koerdisch zelfbestuur staat.

Goesinski in Spanje gepakt
In Sotogrande in Zuid-Spanje is vandaag de Russische mediamagnaat Vladimir Goesinski gearresteerd. Tegen hem liep op verzoek van de Russische justitie een internationaal opsporingsbevel. Hij wordt in Rusland gezocht wegens fraude, maar zelf zegt hij het slachtoffer te zijn van het streven van het Kremlin om zijn kritische media uit te schakelen.

Vredesakkoord Eritrea, Ethiopië
Eritrea en Ethiopië tekenen vandaag in de Algerijnse hoofdstad Algiers een vredesverdrag, waarmee een einde komt aan de in 1998 begonnen oorlog. Maar leiders in beide landen spraken opnieuw vol haat en wantrouwen over elkaar.

Götz Friedrich (70) overleden
Götz Friedrich (70), een van de belangrijkste Duitse operaregisseurs van de afgelopen decennia, is vandaag in Berlijn overleden. In ons land regisseerde hij in de periode 1972-'84 zeven opera's bij de Nederlandse Opera.11 Beleggers willen actie bij Heineken Een groep buitenlandse beleggers eist vóór 22 december maatregelen van Heineken Holding tegen de onderwaardering van het aandeel op de Amsterdamse beurs. Gebeurt dit niet, dan overweegt de groep via de rechter onderzoek naar het beleid van de houdstermaatschappij af te dwingen.

Liza May Post naar Biennale
Kunstenaar Liza May Post zal Nederland in 2001 vertegenwoordigen op de Biennale van Venetië.

Onstuimig
Weersverwachting voor morgen: Morgenochtend aan zee korte tijd zuidwesterstorm en boven land zware windstoten. Verder buien met kans op onweer. Maxima 11 tot 14 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: Buien, soms ook zon. Geleidelijke daling van de temperaturen.


NRC Webpagina's
12 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad