U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Politie arresteert criminele topman
In het kader van een groot onderzoek waarbij 650 politiemensen zijn ingezet, heeft de Rotterdamse politie gisternacht de 56-jarige ondernemer Cock S. opgepakt. Hij wordt gezien als een van de grootste Nederlandse drugshandelaren.

Fokverbod vier hondenrassen
Minister Brinkhorst wil het fokken en houden van vier agressieve hondenrassen verbieden. Het betreft de American Staffordshire terriër, de fila Brasileiro, de mastino Napolitano en de dogo Argentino.

Kernreactor in Tsjernobyl met spoed gesloten
De enige nog werkende kernreactor van de kerncentrale in Tsjernobyl in de Oekraïne is vandaag met spoed gesloten nadat radioactief water was weggelekt. Het peil van de radioactiviteit in de omgeving van de centrale, die over negen dagen definitief zou moeten worden gesloten, zou door het lek niet zijn gestegen.

Djibouti wil geld voor helikopters
Djibouti stemt niet in met de stationering van Nederlandse Apache-gevechtshelikopters ter beveiliging van de Nederlandse VN-troepen in Eritrea en Ethiopië. Djibouti wil een financiële tegenprestatie.

'Leger des Heils subversieve groep'
Het Leger des Heils dreigt zijn activiteiten in Moskou te moeten staken. De stadsrechtbank heeft bepaald dat de naam 'leger' er op duidt dat de religieuze hulpverleners een subversieve organisatie vormen die de staatsveiligheid ondermijnt.

Noodhulp Turkije
Het Internationale Monetaire Fonds geeft noodhulp aan Turkije voor een bedrag van 10 miljard dollar. Dat heeft de Turkse premier Ecevit vanmorgen bekendgemaakt

Frans Thijssen trainer Fortuna
Frans Thijssen (48) is vanmiddag in Sittard gepresenteerd als de nieuwe trainer van de voetbalclub Fortuna. Hij is de opvolger van Henk Duut, die vorige week uit zijn functie werd ontheven. Thijssen speelde tussen 1984 en 1987 voor Fortuna.

Greenspan drijft koersen omhoog
De koersen op de schermenbeurs Nasdaq in New York zijn gisteren omhooggeschoten. Aanleiding was een toespraak van Alan Greenspan, voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, waarin hij op een renteverlaging zinspeelde.

Zon, later regen
Morgen eerst af en toe zon, in de loop van de middag vanuit het zuidwesten weer regen. Maxima tussen 10 en 13 graden. Matige tot vrij krachtige zuidenwind. Vrijdag t/m maandag: zeer zacht en mogelijk een enkele bui; vanaf zondag wisselvallig. Vrijdag veel wind.


NRC Webpagina's
6 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad