U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Arrestatie gelast van Pinochet
Een Chileense rechter heeft gisteren de arrestatie gelast van oud- dictator Pinochet. Het arrestatiebevel houdt verband met de 'karavaan des doods', een legereenheid die na de staatsgreep in 1973 talloze executies uitvoerde.

Den Haag mag gaan uitbreiden
De gemeenten Wateringen, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Nootdorp, die rond Den Haag liggen, zullen aan die stad grondgebied moeten afstaan. Dat blijkt uit een wetsvoorstel van minister De Vries (Binnenlandse Zaken), dat gisteren is goedgekeurd door het kabinet. De wet voorziet ook in een samenvoeging van de gemeenten Pijnacker en Nootdorp, zo maakte premier Kok gisteren na afloop van de ministerraad bekend.

Proefboringen naar gas in Biesbosch
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft opnieuw een vergunning gekregen voor het verrichten van proefboringen in de Biesbosch. De NAM wil onderzoeken hoeveel aardgas aanwezig is in het gebied ten oosten van Dordrecht. Tegenstanders van de boringen vrezen dat de natuur grote schade zal ondervinden.

'Internet zorgt voor fusiegolf overheid'
Het gebruik van internet en e-mail leidt tot ingrijpende fusies tussen ambtelijke organisaties bij gemeenten, provincies en de rijksoverheid. Deze verwachting spreekt minister Van Boxtel vandaag uit in een vraaggesprek
met NRC Handelsblad.

Weer tegenslagen voor Gore
Het hooggerechtshof van Florida wees gisteren een verzoek van presidentskandidaat Gore af om een onmiddellijke hertelling te verordonneren van 14.000 omstreden stembiljetten in Miami Dade en Palm Beach County. In een andere uitspraak bepaalde het hof bovendien dat er geen nieuwe presidentsverkiezingen komen in Palm Beach County.

Chinese minister uit functie
De Chinese minister van Justitie, Gao Changli, is deze week uit zijn functie ontheven. Volgens bronnen in Hongkong en anonieme zegslieden in Peking wordt de minister verdacht van corruptie.

Politie eist meer controle clubs
Als voetbalclubs niet snel de kaartverkoop en de controle op toegangsbewijzen verbeteren, zal de politie zich minder toeschietelijk opstellen naar de clubs. Dat zegt de woordvoerder van het beraad van hoofdcommissarissen in reactie op het jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) over het afgelopen seizoen. Daarin uit het CIV kritiek op de toegangscontrole bij Nederlandse clubs.

Ajax-film niet te zien in Utrecht
De film Ajax - Daar hoorden zij Engelen zingen is niet langer in Utrecht te zien. De eigenaar van bioscoop Studio, waar de film donderdag in première ging, heeft besloten de vertoning te staken nadat supporters van FC Utrecht hadden gedreigd de bioscoop te 'verbouwen'. De exploitant wilde niet dat zijn personeel risico zou lopen.

Af en toe zon
Vanmiddag af en toe zon met een kleine kans op een bui. Temperatuur circa 12 graden. Zondag meer bewolking en eerst regen in het oosten. Iets minder zacht. Vooruitzichten voor maandag tot en met donderdag: sterk wisselvallig met een stevige zuidwestenwind. Zeer zacht.


NRC Webpagina's
2 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad