U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Grote fraude bij bodemsanering
De Rotterdamse recherche heeft bij een semi-ambtelijk orgaan dat de bodemsanering begeleidt omvangrijke valsheid in geschrifte vastgesteld. Daardoor zijn afvalondernemers en stortplaatsen in staat geweest voor miljoenen guldens aan milieuheffingen te ontlopen.

Weer liquidatie in hoofdstad: 3 doden
Twee Joegoslavische mannen (30 en 28 jaar) en een onbekende vrouw van waarschijnlijk Nederlandse afkomst zijn gisteravond doodgeschoten in het Japanse restaurant Kobe aan de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Florida mag doortellen, nog geen president
Florida mag vandaag niet de definitieve uitslag vaststellen van de verkiezingen in die staat. Het Supreme Court van Florida heeft dat gistermiddag bepaald. Daarmee weet Amerika ook dit weekeinde niet wie de nieuwe president zal zijn.

Compensatie voor invalide die gedwongen leeft
Het Franse Hof van Cassatie heeft bepaald dat een gehandicapt kind schadeloos gesteld moet worden voor het feit dat men het geboren heeft laten worden en dat het dus gedwongen is te leven. Een dergelijke rechterlijke uitspraak is nooit eerder gedaan. De ouders zeggen door een vergissing van een arts en een laboratorium afgehouden te zijn van een besluit tot abortus.

Onderzoek naar seriemoordenaar
De Divisie Centrale Recherche Informatie gaat onderzoeken welke misdaden de Franse seriemoordenaar Guy Georges, die in Frankrijk ook twee Nederlandse jonge vrouwen heeft vermoord, mogelijk in Nederland heeft begaan. Aanleiding hiervoor is een vraaggesprek in NRC Handelsblad van 21 oktober met de moeder van een van de vermoorde vrouwen, die een boek over haar dochter heeft geschreven.

Philips neemt Healthcare over
Philips heeft gisteren de overname aangekondigd van de afdeling Healthcare Solutions van het Amerikaanse Agilent. Philips wil er 1,7 miljard dollar (4,4 miljard gulden) voor betalen. Het is de tweede overname van de medische divisie van Philips in de Verenigde Staten in een week tijd.

Brinkhorst tegen boycot Frans vlees
Minister Brinkhorst (Landbouw) veroordeelt de nationale boycotten die verschillende Europese landen hebben ingesteld tegen Frans rundvlees wegens de angst voor verspreiding van de gekkekoeienziekte BSE.

Rosenmöller voelt voor lijsttrekker
Paul Rosenmöller wil graag nog een keer lijsttrekker worden van GroenLinks en zijn partij, die tien jaar bestaat, de vierde van het land maken. Dit zegt hij in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Grondaankoop gemeente lastiger
Projectontwikkelaars mogen gemeenten als koper passeren bij de aankoop van grond voor nieuwe bestemmingen. Dit blijkt uit drie arresten van de Hoge Raad.

Regenachtig
Vanmiddag vanuit het westen regen. In het oosten tot de avond droog. De zuidwestelijke wind neemt aan de kust toe tot hard. Zondag is het regenachtig. Maxima 9 10 graden. Vooruitzichten tot donderdag: Wisselend bewolkt en in het kustgebied buien. Circa 8 graden.


NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad