U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s

Veel overlast in Holland door regenval

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 11 NOV. De zware regenval van de afgelopen dagen, waarbij zo'n twintig millimeter is gevallen, zorgt voor veel overlast in Noord en Zuid-Holland. In de Rietveldstraat in Delft, het laagste punt van de stad, stroomde het water gistermorgen net over de kade. Na intensieve bemaling kwam het water gistermiddag net onder de rand. Met zandzakken voor de deur en pompen worden de woningen droog gehouden.

Vannacht zakte het waterpeil "naar tevredenheid" aldus een woordvoerder van het hoogheemraadschap Delfland. Het hoogheemraadschap heeft de capaciteit om het water via de boezems naar de Noordzee en de Nieuwe Waterweg te pompen met zo'n tien procent verhoogd. Ook het aangrenzende hoogheemraadschap Rijnland heeft dat gedaan, anticiperend op de regenval die vannacht en morgen wordt verwacht. De twee instanties houden rekening met een neerslag van twaalf tot vijftien millimeter. "Als we nog te veel water in de boezems hebben moeten we gaan uitwateren naar graslandpolders", zegt de Delflandse woordvoerder. "Voorlopig zijn er nog genoeg uitwijkmogelijkheden."

Door de regen hebben boeren in het hele land problemen met het binnenhalen van de oogst van de laatste aardappelen, uien, wortelen en witlof. Alleen al in Noord-Holland boven Amsterdam worden honderden hectares uien grotendeels als verloren beschouwd.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad