U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Verdenking leidt tot invallen bij telecombedrijven
Medewerkers van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn vanochtend vroeg binnengevallen bij de telecombedrijven Telfort en Versatel in Amsterdam Zuid-Oost. Aanleiding voor het 'onaangekondigd bezoek' is dat de kartelwaakhond "een redelijk vermoeden" heeft dat de twee ondernemingen gezamenlijk hebben geprobeerd de veiling van UMTS-frequenties te beïnvloeden. Dergelijk afgestemd gedrag kan strijdig zijn met de Mededingingsswet, aldus de NMa in een verklaring.

Al dansend de aarde redden
De feestdagen komen er weer aan en dat betekent steevast dat de beste spellen van het jaar op het punt van verschijnen staan. Plus dat we kunnen uitkijken naar de release van Playstation2. Eén en ander wil gelukkig niet zeggen dat we ons tot die tijd niet kunnen vermaken.

Geert Mak wint Trouw-prijs
De journalist Geert Mak heeft de veertiende Trouw Publieksprijs voor het Nederlandse boek 2000 gewonnen. Een op de drie stemmers vond zijn 'De eeuw van mijn vader' het mooiste boek van het jaar.

IT'ers weg bij Randstad
Uitzendketen Randstad geeft vijftig automatiseerders (IT'ers) die in hun proeftijd zaten geen verlengd contract. Naar hun specialisatie in netwerk- en systeembeheer is weinig vraag. Randstad heeft te veel beheerders en te weinig webspecialisten in dienst. Omscholing zou moeilijk zijn. Randstad verlaagde onlangs de winstverwachting over 2000. In de afdeling die automatiseerders detacheert is kort geleden een interim-directie aangesteld om orde op zaken te stellen.

Veel fraude bij internetveilingen
Het fraudegehalte bij internetveilingen is hoog. Meer dan eens kopen consumenten een 'kat in de zak' via een onlineveiling. Ook de seksbranche handelt op internet niet altijd bonafide. Zo wordt soms misbruik gemaakt van creditcardgegevens of zorgen speciale 'dialers' en 'viewers' voor gepeperde telefoonrekeningen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse toezichthouder op de handel FTC en aantal Europese consumentenorganisaties. Zij stelden een toptien samen van fraude op internet. Dit overzicht valt te lezen op de website van de FTC (www.ftc.gov/dotcons). De organisatie waarschuwt consumenten voorzichtig te zijn met het verstrekken van fraudegevoelige gegevens. (ANP)

Beursgang Qualcomm-divisie uitgesteld
Qualcomm, de Amerikaanse fabrikant van telecomapparatuur, heeft de beursgang van zijn divisie voor software en geïntegreerde systemen uitgesteld tot volgend jaar. De eerste notering, onder de naam Spinco, was nog dit jaar voorzien. Het uitstel is het gevolg van de sterke schommelingen op de effectenbeurzen. (ANP)


Hoewel het nog lang duurt, zijn al enkele site-bouwers in de stemming voor Sinterklaas. Op de website Sintlootjes kunnen er bijvoorbeeld al lootjes worden getrokken. De bezoeker moet namen en e-mailadressen van de Sinterklaasvierders invullen, en vervolgens worden de lootjes dan per e-mail of per gratis SMS opgestuurd naar de deelnemers. Niemand krijgt zichzelf, er zijn geen dubbele lootjes en het is anoniem.
(www.sintlootjes.nl)

NRC Webpagina's
3 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad