U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Conflict Kok-Van Aartsen verscherpt
De controverse tussen premier Kok en minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) is vannacht verscherpt. In de Tweede Kamer bleven zij van mening verschillen over de totstandkoming van de kandidatuur van oud-premier Lubbers voor de post van Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen.

'Risico van BSE neemt heel snel af in Nederland'
De maatregelen die Nederland heeft genomen om de gekkekoeienziekte BSE te bestrijden hebben succes. De afgelopen twee jaar is de verspreiding van de ziekte beperkt. Bij strikte uitvoering van de overheidsmaatregelen zal het BSE-risico in Nederland de komende jaren heel snel afnemen.

Twist om boete Schiphol
Coalitiegenoten VVD en PvdA hebben onenigheid over de boete die Schiphol heeft gekregen voor het overschrijden van de geluidsnormen. VVD- fractievoorzitter Dijkstal wil dat de boete wordt ingetrokken. Zijn PvdA-collega Melkert is hier verbolgen over: "Dijkstal tast hiermee de publieke moraal aan" zei hij vanochtend.

Buhrmann biedt op Ahrend-Samas
Handelshuis Buhrmann gaat een vijandig bod uitbrengen op de vorige maand gefuseerde combinatie Ahrend-Samas, distributeur van kantoormeubelen en kantoorartikelen. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. Het bod zal gedaan worden in een combinatie van aandelen en contanten.

Joegoslavië kan terugkeren in de Verenigde Naties
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties spreekt zich vandaag uit over het weer toelaten van Joegoslavië als lid van de volkerenorganisatie. De Veiligheidsraad heeft hierover gisteren een positief advies uitgebracht aan de Algemene Vergadering. Toelating zou het einde betekenen van acht jaar internationaal isolement van het land.

Miljard voor nieuwe pier op Schiphol
Luchthaven Schiphol investeert de komende drie jaar bijna een miljard gulden voor de aanleg van een nieuwe pier aan de overzijde van de A4. Daardoor stijgt de capaciteit van de luchthaven van 39 miljoen passagiers per jaar nu naar 50 55 miljoen in 2003.

Bertelsmann stapt over naar Napster
Het Duitse mediabedrijf Bertelsmann gaat samenwerken met het internetmuziekbedrijf Napster. De samenwerking betekent dat de Duitsers geen juridische stappen zetten tegen de uitwisseldienst voor muziekbestanden. Volgens veel uitgevers maakt Napster zich met die uitwisseldienst schuldig aan schending van het auteursrecht.

'Nederland loopt te eenzijdig op gas'
Het Internationale Energie Agentschap (IEA) waarschuwt Nederland voor een te grote afhankelijkheid van gas als energiebron. Momenteel komt 60 procent van de Nederlandse stroom uit gas. Dat is al het meest van alle 25 lidstaten en het aandeel groeit.

'Barak en Arafat praten weer'
De Israëlische premier Barak en de Palestijnse leider Yasser Arafat voeren sedert enige dagen weer intensieve onderhandelingen om in november alsnog tot een definitieve vredesregeling te komen. Het overleg zou moeten uitmonden in een top in de VS onder leiding van president Clinton. Dat meldt de Israëlische krant Yediot Ahronot.

Regels gendieren blijven streng
Genetische modificering van proefdieren blijft onderworpen aan de bestaande procedure van vergunningverlening. De ministers Brinkhorst (Landbouw) en Borst (Volksgezondheid) wilden de procedure verkorten, maar de Tweede Kamer voelt daar niets voor.

Regen
Morgen vanuit het zuidwesten regen. Toenemende zuidenwind en in de avond stormachtig aan zee. Landinwaarts windstoten. Maxima rond 12 graden. Vooruitzichten tot en met maandag: wisselvallig. Zaterdag echter rustiger en droger. Maxima rond 10 graden en iets koudere nachten.


NRC Webpagina's
1 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad