U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Vredesproces Midden-Oosten

Barak en Arafat bereiken akkoord

Door een onzer redacteuren
JERUZALEM, 2 NOV. Israel en de Palestijnen zijn gisteravond een nieuw bestand overeengekomen dat zware Israelische vergelding voor de dood van drie Israelische militairen, eerder op de dag, vooralsnog afwendde.

Tijdens een al voor de dood van de militairen afgesproken ontmoeting werden de Israelische ex-premier Shimon Peres en de Palestijnse leider Yasser Arafat het eens over een gedetailleerd tijdschema dat een eind moet maken aan het al een maand durend geweld, en, als dat inderdaad lukt, naar een normalisering van de relaties moet leiden. Vanmiddag zouden de Israelische premier, Ehud Barak, en Arafat gelijktijdig het akkoord bekendmaken. Het geweld heeft in totaal meer dan 170 mensen het leven gekost, in overgrote meerderheid Palestijnen

De veiligheidsdiensten van beide partijen zijn overeenkomstig het akkoord vanochtend al bijeengekomen, en het Israelische leger is op diverse plaatsen begonnen tanks terug te trekken en de omsingeling van Palestijnse steden in de Westelijke Jordaanoever losser te maken. De Palestijnse politie op haar beurt kwam vanochtend her en der in de Gazastrook in actie om een eind te maken aan demonstraties. Bij een demonstratie in Oost-Jeruzalem kwam vanochtend niettemin een Palestijn om het leven.

De moslim-fundamentalistische Palestijnse beweging Hamas riep vanochtend op het akkoord niet na te komen. Hamas kondigde aan de opstand tegen Israel voort te zetten. (AFP, AP)

NRC Webpagina's
1 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad