U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Denemarken zegt 'nee' tegen euro
Een meerderheid van 53,1 procent van de Deense kiezers heeft gisteren de inwisseling van de Deense kroon voor de euro verworpen. Premier Rasmussen erkende een "nederlaag" te hebben geleden.

EU gaat nauwer samenwerken op terrein justitie
De raad van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken van de Europese Unie heeft gisteren in Brussel ingestemd met de vorming van een justitieel samenwerkingsteam.

Recordpoging Jones strandt
Marion Jones is er niet in geslaagd haar olympische droom te verwezenlijken. De Amerikaanse atlete werd vandaag in Sydney op het onderdeel verspringen verrassend verslagen door de Duitse veterane Heike Drechsler. Jones wilde op de Spelen het recordaantal van vijf gouden atletiekmedailles winnen. Na haar gouden medailles op de 100 meter en 200 meter moest ze bij het verspringen genoegen met brons.

Solidariteitsvlucht Irak geannuleerd
Een vlucht van Parijs naar Bagdad van honderd Europese intellectuelen die hun verbondenheid met het Iraakse volk willen tonen, is vanochtend op de valreep geannuleerd.

Verslaggever Spits blijft vast
Journalist K. Voskuil van het dagblad Spits blijft in hechtenis. Het hof in Amsterdam heeft een verzoek tot opheffing van zijn gijzeling afgewezen. Voskuil weigert te onthullen welke politieman hem informatie gaf over de zaak tegen Mink K. Zijn advocaat gaat in cassatie.

Pierre Trudeau (80) overleden
De Canadese oud-premier Pierre Elliott Trudeau is gisteren op tachtigjarige leeftijd in zijn woonplaats Montreal overleden.

HBG stoot een dochterbedrijf af
Baggeraar en bouwer Hollandsche Beton Groep (HBG) is met GTI in gesprek over de verkoop van dochter HCG.

Vitesse tegen Internazionale
Vitesse speelt in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi tegen het Italiaanse Internazionale. De loting koppelde Ajax en Feyenoord vanmiddag aan twee Zwitserse clubs.

Enkele buien
Weersverwachting voor morgen: Vooral in het noorden en oosten zon. Later kans op een bui, mogelijk met onweer. Maxima 18 tot 23 graden bij weinig wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: Af en toe zon, een enkele bui en geleidelijk lagere temperaturen.


NRC Webpagina's
29 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad