U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gevaar besmetting met BSE is groter
Het besmettingsgevaar van de gekkekoeienziekte BSE voor mensen is mogelijk veel groter dan tot nu toe wordt gedacht. Dat zegt een groep Britse medische onderzoekers.

Franse minister stapt op om Corsica-beleid
De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Chevènement, is vanmorgen afgetreden. Aanleiding is het plan van de regering-Jospin voor beperkt zelfbestuur voor Corsica.

'Fraudedienst Europese Unie nog niet in orde'
De nieuwe dienst voor fraudebestrijding van de Europese Unie, Olaf, is nog altijd niet onafhankelijk van het ambtelijk apparaat van de Europese Commissie. Vorig jaar werd tot de oprichting van een onafhankelijke 'Olaf' besloten omdat de oude antifraudedienst, Uclaf, als onderdeel van de Europese Commissie niet goed functioneerde.

Geweld Molukse jongeren dreigt
Radicale Molukse jongeren dreigen met gewelddadige acties op korte termijn als niet snel wordt ingegrepen op de Molukken. De dreiging wordt serieus genomen door de eigen ordedienst van de Molukse gemeenschap in Nederland en de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD).

'Tekortkomingen bij technische dienst KLM'
De technische dienst van de KLM vertoont organisatorische tekortkomingen. De bevoegheden van het technische personeel zijn niet goed geregeld, met name die van de grondwerktuigkundigen. Ook is sprake van 'een structureel communicatieprobleem' tussen hen en de leiding. De dienst moet daarom stappen nemen om elk risico uit te sluiten. Dat concludeert de Commissie-Droste, die bij KLM onderzoek deed naar de werkdruk bij de onderhoudsdienst, in een vanmiddag gepresenteerd rapport. De luchtwaardigheid en de vliegveiligheid van de toestellen van KLM zijn niet in het geding.

Politicus gedood in Baskenland
Manuel Indiano Azaustre, een 29-jarige politicus van de Spaanse regeringspartij Partido Popular, is vanmorgen in Zumarraga in Spaans Baskenland door zijn hoofd geschoten. Hij overleed in het ziekenhuis van Zumarraga. De aanslag is volgens de Spaanse politie waarschijnlijk het werk van de ETA.

Meer vrijheid in lesrooster scholen
Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) wil basisscholen meer ruimte geven hun eigen lesweek in te delen om zo het tekort aan vervangers voor zieke leraren op te vangen. Ze wil het maximum van 5,5 uur les per dag vervangen door een minimum van drie uur per dag. Wel moeten leerlingen in het basisonderwijs vijf dagen per week les krijgen.

Huygens Prijs voor Mutsaers
De Constantijn Huygens Prijs is dit jaar toegekend aan schrijfster en schilderes Charlotte Mutsaers voor haar hele literaire oeuvre.

Boogert in tweede ronde US Open
Tennisster Kristie Boogert heeft voor het eerst sinds 1996 de tweede ronde van de US Open gehaald. Ze versloeg gisteren de Kroatische Mirjana Lucic: 4-6, 6-4 en 6-1.

Zweeds bod op Londense beurs
OM Gruppen, eigenaar van de effectenbeurs van Stockholm, heeft vanmorgen een vijandig bod uitgebracht op de London Stock Exchange, de Londense effectenbeurs. Het bod bedraagt 808 miljoen pond sterling (2,9 miljard gulden).

Perioden met zon
Morgen in de vroege ochtend plaatselijk mist. Overdag perioden met zon en een kans op een enkele bui. Maximima van 18 tot 22 graden en een zwakke tot matige westelijke wind. Verdere vooruitzichten: donderdag droog en iets warmer vanaf vrijdag buiig, meer wind en frisser.


NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad