U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Wahid sluit buitenlandse hulp niet uit
AMBON/JAKARTA, 17 JULI. De Indonesische president Abdurrahman Wahid heeft voor het eerst de mogelijkheid geopperd buitenlandse hulp te aanvaarden om het religieuze conflict op de Molukken te beëindigen.

Ongeluk veerboten: 5 doden
MADRID, 17 JULI. Bij een botsing tussen twee veerboten in de Straat van Gibraltar zijn gisterochtend vroeg vijf passagiers om het leven gekomen en achttien gewond. Onder de slachtoffers bevinden zich drie leden van een Marokkaanse familie met Nederlandse nationaliteit.

Pantani klimt als de beste
ROTTERDAM, 17 JULI. Marco Pantani heeft gisteren op de Alpenpas naar het wintersportoord Courchevel aangetoond dat hij nog steeds de beste klimmer is in het wielerpeloton. De Italiaan snelde in de vijftiende etappe van de Tour de France als vanouds voor zijn concurrenten uit. Niemand kon Pantani volgen, zelfs klassementsleider Lance Armstrong niet.

Spanje vreest nieuwe golf van terreur
MADRID, 17 JULI. De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft dit weekeinde twee nieuwe aanslagen gepleegd. Zaterdag werd een raadslid van de regerende Partido Popular vermoord in Málaga. Gisteren ontplofte een autobom naast een kazerne van de Guardia Civil in een dorp nabij Soria.

Clinton meldt 'wat vooruitgang'
THURMONT/TEL AVIV, 17 JULI. De Amerikaanse president Bill Clinton heeft gisteren "enige vooruitgang" gerapporteerd in het dinsdag begonnen vredesoverleg tussen de Israelische premier Ehud Barak en de Palestijnse leider Yasser Arafat. Intussen hebben naar schatting ruim 100.000 rechtse Israeliërs gisteren in Tel Aviv betoogd tegen de vredesonderhandelingen die premier Barak met de Palestijnen voert.

Koolhaas bouwt Guggenheim
ROTTERDAM, 17 JULI. Architect Rem Koolhaas ontwerpt het Guggenheim Museum in Las Vegas. Het gaat om 'een container van beton en glas' voor wisselende tentoonstellingen, te bouwen vlak naast een groot casino. Koolhaas wordt waarschijnlijk ook benoemd tot hoofd architectuur en strategische planning van het Guggenheim, dat zich als een mondiale museumketen ontwikkelt.

Internet krijgt nieuwe namen
DEN HAAG, 17 JULI. Bedrijven en organisaties mogen binnenkort andere achtervoegsels achter hun naam plakken op het internet dan de gangbare .org, . com of .net. Dat heeft de Internet Cooperation for Assigned Names and Numbers besloten in Yokohama.

'Eurogebied moet blijven saneren'
BRUSSEL, 17 JULI. Hoewel het eurogebied aan een sterke economische groei is begonnen, moeten de leden hun financiën blijven saneren. De opbrengsten uit verkoop van telecomlicenties moeten ze gebruiken om schulden te verlagen en pensioenen te financieren. Dat zegt de Franse minister Fabius (Financiën), voorzitter van de eurogroep.

NRC Webpagina's
17 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad