U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  E C O N O M I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Atag

Etna


Etna koopt divisie keukens van Atag

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 17 JULI. Keukenfabrikant Etna neemt de keukendivisie van Atag over. Dat heeft een zegsman van Atag vanochtend bevestigd. De keukendivisie van het Ulftse bedrijf is failliet. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Van de 431 mensen die op dit moment nog bij de keukendivisie van Atag werken kunnen er 310 hun baan behouden. De merken waaronder het bedrijf haar keukenapparatuur verkoopt, Pelgrim en Atag, blijven behouden. Etna neemt de garantie- en serviceverplichtingen van de beide merken over.

Wat de gevolgen voor de drie productievestigingen van Atag in Nederland zijn is niet bekend. Zowel de bewindvoerder van de keukendivisie van Atag als de directie van Etna waren vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

De vakbonden hebben gemengde gevoelens over de overname. FNV Bondgenoten en vakbond De Unie zijn verheugd dat er een koper is gevonden, maar beide maken zich zorgen over de ruim honderd extra werknemers die hun baan zullen verliezen. Dat de overnemende partij een Nederlands bedrijf is vinden ze positief. Morgen gaan de bonden met het bestuur van Etna om de tafel zitten om de gevolgen van de overname te bespreken.

De verkoop van de keukenpoot van Atag komt niet als een verrassing. De divisie, die goed is voor meer dan tweederde van de omzet van Atag, is al geruime tijd verliesgevend. In juni bereikte het bestuur van Atag een akkoord met de bonden over een reorganisatie. Een week later maakte Atag bekend dat de keukendivisie afgestoten zou worden.

Het bestuur van Atag kwam in eerste instantie niet tot overeenstemming met de kandidaatkopers, zodat anderhalve week geleden surseance moest worden aangevraagd. Atag verkeert nog steeds in surseance, het faillissement over de keukendivisie werd vrijdag uitgesproken.

NRC Webpagina's
17 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad