U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Invensys verlengt bod op Baan

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 14 JULI. Het Britse Invensys verlengt zijn bod op het softwarebedrijf Baan met twaalf dagen tot 25 juli om 13.00 uur. Hoewel Invensys zich heeft verzekerd van slechts 58 procent van de aandelen Baan is het niet bereid zijn bod van 2,85 euro per aandeel te verhogen.

Dat heeft Invensys vanmiddag bekendgemaakt. Het Britse automatiserings- en ingenieursbedrijf blijft met 58 procent van de aandelen ver achter bij de beoogde 95 procent die nodig is om het bedijf van de Amsterdamse effectenbeurs te halen. Ook heeft Invensys nog niet de tweederde van de aandelen verworven die nodig is om zeggenschap over Baan te verwerven. Op de Amsterdamse effectenbeurs bleven beleggers vanmiddag onaangedaan door de verlenging van het Invensys-bod. Het aandeel noteerde na het uitgaan van een persbericht onveranderd een winst van twee procent op 2,66 euro. De aanvankelijke uiterlijke aanmeldingstermijn voor het Invensys-bod was gistermiddag om 15.00 uur verlopen.

Hoewel nog onduidelijk is welke aandeelhouders hun aandelen niet hebben aangemeld zijn daarvoor wel aanwijzingen. De woordvoerder van Invensys zinspeelde gisteren en vanmorgen op een 'blok' van 20 procent van de aandeelhouders dat niet op het bod zou willen ingaan. De Nederlandse Consultant E. Sonneveldt herhaalde vanmorgen zijn bewering dat hij 19,6 procent van de aandelen Baan vertegenwoordigt. Hoeveel aandeelhouders zich hebben aangemeld via de website www.baaninvestors.com die Sonneveldt heeft opgericht, zei hij vanmorgen niet te weten. Het bestuur van Baan heeft vorige maand het bod van Sonneveldt en de 22 beleggers die hij zegt te vertegenwoordigen in harde termen afgewezen. Invensys heeft behalve van de Europese Commissie ook van de Amerikaanse toezichthouders toestemming verkregen voor de overname van Baan. Het Nederlandse softwarebedrijf heeft een overname nodig, omdat het al zeven kwartalen achtereen grote verliezen heeft gemaakt. In documenten die vorige maand werden gedeponeerd bij de Amerikaanse toezichthouder SEC (Securities and Exchange Commission) heeft het bedrijf aangegeven dat de financiële middelen onvoldoende waren om in het tweede kwartaal van dit jaar (tot 30 juni) een positief eigen vermogen vast te houden.

De beursnotering van Baan kan gehandhaafd blijven als minder dan 95 procent van de aandelen wordt aangemeld.

NRC Webpagina's
14 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad