U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Fusie HBG met Boskalis mislukt
De voorgenomen fusie van bouwconcern HBG en baggerconcern Boskalis gaat niet door. De twee bedrijven konden het niet eens worden over de toekomst van de bouwactiviteiten in Duitsland. Dat hebben beide bedrijven, die al sinds eind 1997 praten over samenwerking, vanochtend bekendgemaakt.

Eind gijzeling Fiji lijkt nu in zicht
In Fiji lijkt een eind te komen aan de gijzelingscrisis. Het Fijische kabinet en enkele parlementariërs die vijftig dagen geleden bij een couppoging werden gegijzeld, worden donderdag vrijgelaten. Dat is het resultaat van een akkoord dat de couppleger George Speight gisteren heeft gesloten met de bevelhebber van het leger, Frank Bainimarama.

Adelmund wil vierdaagse schoolweek verbieden
Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) wil dat alle leerlingen op basisscholen verplicht van maandag tot en met vrijdag ten minste drie uur per dag naar school gaan. De bewindsvrouw wil dit vastleggen in een wet. Adelmund bespreekt dit plan momenteel met diverse onderwijsorganisaties. In september zal zij haar plan naar de Tweede Kamer sturen.

Coalitie Israel stort ineen aan vooravond top
Aan de vooravond van de belangrijke top met de Palestijnse leider Yasser Arafat in Camp David is de regeringscoalitie van de Israelische premier Ehud Barak in elkaar gestort.

Cruciale test met raketschild in VS mislukt
De Amerikaanse proef met een onderscheppingsraket die zaterdagochtend hoog boven de Grote Oceaan een doelraket had moeten treffen, is op een mislukking uitgedraaid. De test was van groot belang voor de ontwikkeling van het National Missile Defense-programma, het raketschild tegen beperkte aanvallen met kernraketten van landen als Noord-Korea of Iran.

Mbeki: armoede achtergrond aids
De Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki heeft gisteren het 13de Wereld Aids Congres geopend met zijn controversiële standpunt dat armoede, en niet HIV, de belangrijkste achtergrond is van aids.

Felle kritiek paus op homofestival
Paus Johannes Paulus II reageerde gisteren in krachtige bewoordingen op het homofestival dat in Rome plaatshad. Voorvechters van gelijke rechten beschuldigen de paus ervan homofobie aan te wakkeren.

Zuid-Afrika wil herstemming WK
Zuid-Afrika wil een herstemming voor het WK voetbal 2006. Dat heeft de woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse bid-comité, Irvin Khoza, vanmorgen verklaard.

FNV: opties voor iedere werknemer
De FNV gaat het komende CAO-seizoen optie- en aandelenregelingen eisen voor alle personeelsleden in een onderneming.

Regen
Morgen veel bewolking en perioden met regen. Ook kans op onweer. Maximumtemperatuur 16 graden. Tot matig, aan zee later tot krachtig of hard toenemende naar noordwest draaiende wind. Vooruitzichten tot zondag: Tijdelijk iets minder wisselvallig en koel.


NRC Webpagina's
10 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad