U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tweede arrestatie dodentruck Dover
De Rotterdamse recherche heeft gisterochtend de vader van chauffeur Perry W. aangehouden in het kader van het onderzoek naar de smokkel van 60 Chinezen naar Dover, van wie er 58 zijn overleden.

Kunstenaars eisen geld van stichting Expo 2000
Vijftien Nederlandse kunstenaars hebben beslag laten leggen op een rekening van vijf miljoen gulden van de Stichting Nederland Wereldtentoonstellingen (SNW), exploitant van het Nederlandse paviljoen op de Expo 2000, de wereldtentoonstelling in Hannover. Ze eisen via de rechter schadevergoeding wegens contractbreuk.

Zalm stelt grens aan extra uitgaven
Nieuwe financiële meevallers worden dit jaar niet besteed. Minister Zalm (Financiën) wil niet meer extra uitgeven dan maximaal 5, 6 miljard gulden, zo liet hij vanmorgen weten bij de behandeling van de Voorjaarsnota in de Tweede Kamer.

Voorstel sterkere rol Tweede Kamer
Tweede-Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven komt dit najaar met voorstellen om eigen onderzoek door het parlement te versterken. Diverse fractieleiders hebben aangedrongen op initiatieven om de regering intensiever te controleren.

Oostenrijk trekt veto op Eurotop in
Oostenrijk heeft gistermiddag het veto tegen een regeling van de Europese Unie voor belasting op rente over spaartegoeden van niet- ingezetenen ingetrokken. Dat gebeurde na langdurige onderhandelingen van de Oostenrijkse kanselier Schüssel met de andere Europese regeringsleiders.

Gouverneur bank Indonesië vast
De autoriteiten in Indonesië hebben de gouverneur van de centrale bank, Sjahril Sabirin, vanmorgen in hechtenis genomen in verband met het corruptieschandaal rond Bank Bali. De arrestatie wordt beschouwd als een verscherping van het geschil tussen president Wahid en de oude garde.

Philips breidt capaciteit uit
Philips breidt zijn productiecapaciteit voor chips uit met de overname van een fabriek van het Amerikaanse computerbedrijf IBM. Philips verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet te behalen in halfgeleiders van bijna 1,6 miljard euro, tien procent meer dan in het eerste kwartaal.

Engeland en Duitsland uit EK, coach weg
De Duitse bondscoach Erich Ribbeck heeft vanmorgen bij de Duitse voetbalbond zijn ontslag ingediend. Zijn elftal verloor gisteren in Rotterdam met 3-0 van Portugal en werd daardoor al in de eerste ronde uitgeschakeld voor de Europese titel. Ook Engeland werd gisteren uitgeschakeld.

Buien
Morgen af en toe zon en een enkele bui. Maxima tussen 17 en 22 graden. Matige tot krachtige zuidwestenwind. Vrijdagnacht toenemend buiig en meer wind. Vooruitzichten tot maandag: Wisselend bewolkt en elke dag kans op buien. Maximumtemperatuur rond 17 graden.


NRC Webpagina's
21 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad