U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Akkoord over joodse tegoeden
De Amsterdamse beurs en de banken hebben gisteravond met de joodse gemeenschap een akkoord bereikt over een vergoeding van de financiële schade die is ontstaan tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Aanslag Draskovic mislukt
De Servische oppositieleider Vuk Draskovic is vannacht bij een aanslag op zijn leven ternauwernood aan de dood ontsnapt. De Montenegrijnse politie heeft inmiddels verscheidene arrestaties verricht, zo meldt de Montenegrijnse televisie.

Zweden tegen Turkije 0-0
Zweden en Turkije hebben gisteren in Eindhoven tegen elkaar gelijkgespeeld (0-0). Hiermee is in groep B van het EK voetbal het Italiaanse elftal verzekerd van een plaats in de kwartfinale. De Eindhovense politie heeft gisteren 34 aanhoudingen verricht, waarvan 18 wegens illegale kaartverkoop. Het Amsterdamse ticketbureau Cupido levert toch zijn EK-kaarten in. De rechter verbood vorige week vrijdag de handel. Van de kaartjes zijn barcode, stoelnummers en namen verwijderd om te voorkomen dat Euro 2000 de herkomst van de tickets achterhaalt.

Tekort aan jonge wetenschappers
Universiteiten en onderzoeksinstellingen slagen er niet in jonge wetenschappers en onderzoekers voldoende carrièreperspectieven te bieden om ze vast te houden. Hierdoor dreigt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek in gevaar te komen, aldus een rapport in opdracht van minister Hermans (Onderwijs).

Twijfel over fiscus en 'groen' krediet
Onzekerheid over de toekomstige fiscale vrijstelling voor beleggers in 'groene' fondsen is er de oorzaak van dat er nauwelijks nog 'groene'leningen aan bedrijven worden verstrekt, zegt P. Blom, directeur van de Triodos Bank en woordvoerder van de groene beleggingsfondsen.

Schiphol niet in luchthavens Rome
Schiphol heeft de strijd om de overname van het Italiaanse staatsbedrijf Aeroporti di Roma (AdR) verloren. AdR, dat de Romeinse luchthavens Fiumicino en Ciampino exploiteert, is gisteren verkocht aan Gemina. Dit consortium betaalt 1,3 miljard euro (bijna 2,9 miljard gulden) voor het Italiaanse vliegveldbedrijf.

VEB: aangifte tegen Vanenburg
De 'beurswaakhond' Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) moet aangifte doen bij justitie tegen Vanenburg Group, de beleggingsmaatschappij van de broers/oprichters van softwarebedrijf Baan, wegens verdoezeling van verkopen van aandelen, meent de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Vannacht opklaringen en fris. Morgen vrij zonnig, droog en maximaal 20 tot 25 graden. Matige zuidoostelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: zonnig en zeer warm. Vanaf dinsdag minder warm en kans op enkele onweersbuien.

NRC Webpagina's
16 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad