U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen compromis
NEW YORK, 3 APRIL. Pogingen een compromis te bereiken in de antimededingingszaak tussen softwareconcern Microsoft en de Amerikaanse overheid zijn dit weekeinde gestaakt. Rechter Richard Posner gaf na vier maanden bemiddelen zijn opdracht terug omdat de verschillen van mening "te diepgeworteld waren om te kunnen worden overbrugd".

Japanse premier in coma na herseninfarct
TOKIO, 3 APRIL. De Japanse premier, Keizo Obuchi, is dit weekeinde getroffen door een herseninfarct en verkeert in coma. Dit heeft waarnemend premier Michio Aoki vandaag bekendgemaakt. De toestand van de premier "laat geen voorspelling toe" over de toekomst, zei Aoki op een persconferentie.

Robinson na reis 'gefrustreerd'
MOSKOU, 3 APRIL. "Teleurgesteld en gefrustreerd" is Mary Robinson, VN- commissaris voor de mensenrechten, gisteravond teruggekeerd van een inspectiereis naar Tsjetsjenië. Haar Russische gastheren beletten haar vier dorpen en een gevangenkamp te bezoeken waar volgens ooggetuigen systematisch door Russische militairen is gemoord en gemarteld.

Onderzoek rol van Zorreguieta'
ROTTERDAM, 3 APRIL. De historicus H. von der Dunk pleit voor een onderzoek naar de rol van Jorge Zorreguieta als minister van de Videla- junta. Dat is volgens hem aan te raden om onaangename verrassingen te voorkomen, waardoor de monarchie in gevaar zou kunnen komen. De Tweede Kamer ondersteunt het pleidooi niet.

Beatles schrijven autobiografie
LONDEN, 3 APRIL. De drie overgebleven leden van de Beatles komen dit najaar met een autobiografisch boek over de groep, die in 1970 uit elkaar ging. Er bestaan naar schatting al 400 ongeautoriseerde boeken over de Beatles. De opbrengst wordt geraamd op 3 miljard gulden, te verdelen onder het drietal en de weduwe van John Lennon.

ING loopt Franse bank CCF mis
PARIJS/ROTTERDAM, 3 APRIL. De Franse bank CCF gaat aan de neus van ING voorbij. De Britse bankengroep HSBC heeft dit weekeinde een succesvol bod van 11 miljard euro op Crédit Commercial de France gedaan.

CMG koopt Britse collega
ROTTERDAM, 3 APRIL. CMG koopt de Britse branchegenoot Admiral voor 1,4 miljard pond (5,2 miljard gulden). Dat heeft de automatiseerder vanochtend bekendgemaakt

Buien
Vanuit het westen veel bewolking en buien, mogelijk met onweer. Maximaal 10 tot 16 graden. Veranderlijke wind. Vooruitzichten tot zaterdag: Woensdag tamelijk koud en enkele buien met kans op hagel. Daarna overwegend droog. 's Nachts lichte vorst, overdag 10 tot 13 graden.

NRC Webpagina's
3 APRIL 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)