U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

World Online onderuit op beurs
De koers van World Online is vanmorgen op de Amsterdamse effectenbeurs gedaald tot ver onder de introductieprijs van 43 euro waartegen het aandeel afgelopen vrijdag naar de beurs werd gebracht.

UPC en World Online flink naar beneden
Een hogere Nasdaq-index kon niet verhinderen dat UPC vanmorgen ver terug moest op de Amsterdamse beurs. Het aandeel daalde met 7,2 procent en werd onder de zwaargewichten alleen voorbijgestreefd door World Online, dat ruim 8 procent inzakte.

Kritiek op rol media tijdens gijzeling Helden
Politie en burgemeester van Helden menen dat verslaggevers voor 'ruis' hebben gezorgd en het gegijzelde meisje in gevaar hebben gebracht. Peter R. de Vries vindt de aantijgingen 'stijlloos'.

Modehuis Gucci heeft Internet niet nodig
Het Italiaanse modehuis Gucci komt voor het eerst sinds zijn introductie in de beursgraadmeter AEX met jaarcijfers. Zal bestuursvoorzitter Domenico de Sole van het Italiaanse modehuis Gucci (schoenen, kleding, tassen) de verleiding kunnen weerstaan om woensdag bij de presentatie van de jaarcijfers over 1999 aan te kondigen dat het bedrijf hoog inzet op Internet?

Winst KPN als verwacht, bedrijfsresultaat daalt
De winst van KPN is het afgelopen jaar volgens verwachting uitgekomen op ongeveer 1,8 miljard gulden. De boekwinst op de beursgangen van dochters KPNQwest en Infonet compenseerden grotendeels een daling van de operationele resultaten.

Nieuwe rijken
Snelle tijden, snel gewin. De radio deed er 38 jaar over om meer dan 50 miljoen gebruikers te halen, de pc zestien jaar, de televisie dertien en Internet deed het in vier jaar. De verspreiding van nieuwe technologie gaat gepaard met een wonderbaarlijke vermenigvuldiging van financiële vermogens. Kapitalen waar oude families decennia, soms zelfs eeuwen, voor hebben moeten werken, worden nu in een paar jaar verdiend.

Queen Internetmiljonair
De nieuwste Britse Internet-koningin ís al een koningin. Elizabeth II is zeker 1,1 miljoen pond (4 miljoen gulden) méér waard als het Internet-bedrijfje waarin ze vorig jaar 100.000 pond investeerde volgende maand naar de beurs gaat.

Een baan zoeken via Internet
Veel bedrijven werven tegenwoordig personeel via Internet. Een advertentie in een online vacaturedatabank is veel goedkoper dan een in de krant. Bovendien komen er minder reacties op online advertenties en zijn de sollicitanten doorgaans beter gekwalificeerd, zo blijkt uit onderzoek.

Travel Unie en KPN samen op Internet
Travel Unie International Nederland en KPN's dochteronderneming Planet Media Groep beginnen dit voorjaar onder de naam Travel Planet een reisportal op Internet. Travel Unie en de Planet Media Groep investeren beide enkele tientallen miljoenen gulden in de nieuwe onderneming. Ze krijgen ieder een belang van 50 procent. Via Travel Planet kan men reizen zoeken en direct boeken, reisverhalen lezen en artikelen bestellen. Ook zal Travel Planet informatie gaan bieden over bestemmingen, accommodaties, klimaat, inentingen en valuta. Naast de touroperators van Travel Unie kunnen alle bij de ANVR en SGR aangesloten reisorganisaties hun reizen verkopen via Travel Planet.

Blue Fox neemt C2C over
De IT-dienstverlener Blue Fox Enterprises neemt het vorig jaar opgerichte satelliet telecommunicatiebedrijf Carrier tot Carrier Telecom (C2C) over. Daarover is vandaag in principeovereenstemming bereikt. Door de overname krijgt Blue Fox toegang tot het verzorgen van telecommunicatie en Internetdiensten via satellieten. Het bedrijf heeft zich tot nu toe vanuit Nederland vooral gericht op opkomende markten in Afrika, Azië en Oost-Europa. Via een satelliet teleport in Biddinghuizen wordt telefoon- en Internetverkeer uit deze gebieden tegen vergoeding opgevangen en doorgegeven aan het internationale netwerk en vice versa.


De hoeveelheid kookboeken en kooktips op Internet is niet te tellen. De meeste kooksites zijn ook nog eens zo uitgebreid dat het vinden van een makkelijke en snelle receptuur een helse klus is. Zo niet bij de site 'Out of the Frying Pan and into the...". De site bevat een uitgebreid kookboek en iedere dag recepten om in 30 minuten een makkelijk en smakelijk gerecht op tafel te zetten.

(www.outofthefryingpan.com)

NRC Webpagina's
20 MAART 2000




    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)