U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Cel dreigt indien Kohl niet spreekt
BERLIJN, 20 DEC. Oud-bondskanselier Helmut Kohl dreigt gevangen te worden gezet als hij weigert informatie te geven over de herkomst van miljoenen aan zwart geld, die aan de CDU zijn betaald.

VNO laat CAO's met rust
DEN HAAG, 20 DEC. Werkgeverscentrale VNO-NCW houdt vast aan de algemeen- verbindendverklaring van CAO's. Die zorgen voor rust op de werkvloer en daar is het bedrijfsleven bij gebaat, aldus de nieuwe werkgeversvoorzitter, Jacques Schraven.

Patijn en Kuiper scharen zich achter Vrakking
AMSTERDAM, 20 DEC. Burgemeester S. Patijn en korpschef J. Kuiper van Amsterdam spreken hun volledige steun uit voor hoofdofficier van justitie H. Vrakking. Een vertrek van Vrakking uit Amsterdam op korte termijn is volgens hen niet wenselijk.

D'Alema treedt af na machtsstrijd in Italiaanse coalitie
ROME, 20 DEC. De Italiaanse premier Massimo D'Alema is zaterdagavond afgetreden omdat zijn centrum-linkse coalitie door een aanhoudende interne machtsstrijd in zijn ogen te veel was verzwakt. Hij hoopt met steun van een nieuwe partij snel te kunnen terugkeren met een nieuw kabinet.

Generaal Galic aangehouden
SARAJEVO, 20 DEC. NAVO-troepen hebben vandaag in Banja Luka de Bosnisch- Servische generaal Stanislav Galic aangehouden. Galic was commandant van de troepen die tussen 1992 en 1995 Sarajevo belegerden.

Irak wijst resolutie af
BAGDAD, 20 DEC. Irak heeft het afgelopen weekeinde een nieuwe resolutie van de Verenigde Naties afgewezen die Bagdad versoepeling van de VN- sancties in het vooruitzicht stelt als het meewerkt met een nieuw wapeninspectieregime. De oorspronkelijk door Groot-Brittannië en Nederland ingediende resolutie werd vrijdag met 11 stemmen tegen 0 bij vier onthoudingen aangenomen na maandenlange onderhandelingen over de tekst.

Roermond: 27 arrestaties
ROERMOND, 20 DEC. In Roermond zijn in de nacht van zaterdag op zondag 27 mensen aangehouden tijdens een actie van politie, douane, marechaussee en justitie. Ze hadden zich schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit,geweldpleging, wildplassen, drugsbezit of rijden onder invloed. In Eindhoven werd iedereen die zaterdagavond de binnenstad be trad gefouilleerd op verboden wa penbezit.

Schiphol wordt geprivatiseerd
DEN HAAG, 20 DEC. De luchthaven Schiphol zal waarschijnlijk volgend jaar worden geprivatiseerd. De staat en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam zullen daartoe hun aandelen in Schiphol gaan verkopen. Dat zeiden minister Netelenbos (Verkeer) en Schiphol-directeur Cerfontaine gisteren in het televisieprogramma Buitenhof.

Toch DNA-onderzoek in zaak-Vaatstra
LEEUWARDEN, 20 DEC. Justitie in Leeuwarden zal toch een uitgebreid DNA- onderzoek houden in de moordzaak-Vaatstra. De komende weken krijgen ongeveer 150 mannen een brief met daarin een oproep wangslijm af te staan.

Aanslag president van Sri Lanka
COLOMBO, 20 DEC. De Srilankaanse president Chandrika Kumaratunga is zaterdagavond licht gewond geraakt bij een aanslag. Bij de explosie, vlak na de laatste toespraak van haar verkiezingscampagne, kwamen 21 mensen om het leven. Meer dan 80 omstanders raakten gewond.

Speler van 'Q' om het leven gekomen
ROTTERDAM, 20 DEC. Desmond Llewelyn, die in zeventien James Bond-films de rol van 'Q' speelde, is gisteren bij een auto-ongeluk in East- Sussex om het leven gekomen. De 85-jarige acteur had juist zijn biografie gesigneerd.

NRC Webpagina's
20 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)