U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Maas gaf fiat aan optiedeal Content
ROTTERDAM, 4 DEC. President-commissaris A. Maas heeft persoonlijk de omstreden optieverstrekking aan twee Content-directeuren geautoriseerd. Dat blijkt uit een vertrouwelijk personeelsdocument van Content, waar de paraaf van Maas op staat. Maas, directeur F. van Male en voormalig directeur R. Krijt worden door justitie verdacht in een omvangrijke voorkenniszaak rond het uitzendbedrijf. De bestuurders hebben, één handelsdag voordat de overname van Content door het Belgische Creyf's bekend werd, nog 50.500 opties aan 31 personeelsleden verstrekt. De twee directeuren kregen elk 4.000 opties. Bovendien werden er nog 120.000 eigen aandelen ingekocht. Na de bekendmaking van de overname steeg de Content-koers explosief.

Polar Lander doodstil na landing op Mars
ROTTERDAM, 4 DEC. De Amerikaanse Polar Lander is gisteravond om kwart over negen Nederlandse tijd op Mars aangekomen, maar heeft daarna nog niets van zich laten horen. Als de landing volgens plan was verlopen, zou de Polar Lander ongeveer 25 minuten na touchdown de eerste signalen naar de aarde hebben gezonden. Die hadden er dan op gewezen dat het toestel in ieder geval ongeschonden was neergekomen. Vanuit het Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, vanwaar de vlucht wordt geleid, meldde men vanochtend "frustrerende stilte".

VARA wellicht commercieel
HILVERSUM, 4 DEC. De VARA overweegt het publieke bestel te verlaten. De omroep heeft al gesprekken gevoerd met de commerciële omroep SBS. Er zou onder meer gesproken zijn over filmrechten, financiering en programmering. Volgens een woordvoerder wordt er nog niet met SBS onderhandeld. De VARA is zich aan het "oriënteren" omdat de concessies voor de publieke zendgemachtigden volgend jaar aflopen.

Dinsdag beslist kabinet over gas Waddenzee
DEN HAAG, 4 DEC. Het kabinet beslist komende dinsdag over gaswinning onder de Waddenzee. De ministerraad zag er gisteren na uitvoerige discussie vanaf om een besluit te nemen. Volgens premier Kok is er inmiddels "voldoende overeenstemming op hoofdlijnen", maar vergt de precieze formulering van een besluit veel overleg. "Het luistert politiek en juridisch heel nauw", zo zei hij gisteren op zijn wekelijkse persconferentie na afloop van het kabinetsberaad.

'Citeren in strijd met gedragslijn'
DEN HAAG,4 DEC. Premier Kok betreurt het dat deze en andere kranten uitlatingen van de koningin over de media publiek hebben gemaakt. Volgens de premier zijn deze publicaties in strijd met de gedragslijn dat uit informele gesprekken met het staatshoofd niet rechtstreeks mag worden geciteerd. Kok antwoordde dit gisteren op schriftelijke vragen van het Kamerlid Van Bommel (SP).

Beurs VS op winst na banengroei
NEW YORK, 4 DEC. De gestage banengroei in november heeft de Amerikaanse beurs gisteren flink gestimuleerd. Koersen stegen over de gehele linie. Het werkloosheidspercentage blijft op 4,1 procent staan, het laagste cijfer in 30 jaar. De groei gaat in november met een stijging van 234.000 arbeidsplaatsen onverminderd verder.

Werkgroep: geef loterijen vrij
DEN HAAG, 4 DEC. De strak gereguleerde wereld van de Nederlandse kansspelen gaat op de schop. Zo moet iedereen in principe de mogelijkheid krijgen een kansspel te beginnen. Dat blijkt uit een voorstel van een ambtelijke werkgroep aan Justitie.

Kruizinga deed privé-betalingen
UTRECHT, 4 DEC. In het onderzoek naar ex-politiebondvoorzitter Kruizinga (ACP) is de rijksrecherche gestuit op tientallen privé-betalingen vanuit een door Kruizinga beheerde subsidierekening. Het gaat om bedragen tot 90.000 gulden per transactie.

Bestuur van Den Bosch treedt af
DEN BOSCH, 4 DEC. Het bestuur van FC Den Bosch is met onmiddellijke ingang afgetreden. Aanleiding daarvoor is het gebrek aan financiële middelen bij de Brabantse voetbalclub.


NRC Webpagina's
4 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)