U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuw forum voor wereldeconomie zonder Nederland
WASHINGTON, 27 SEPT. De Groep van zeven industrielanden (G7) heeft dit weekeinde besloten tot de vorming van een nieuwe Groep van twintig leden (G20) als aanvullend overlegforum over de wereldeconomie. Nederland maakt geen deel uit van het nieuwe forum.

Ontslag Britse homo's afgekeurd
STRAATSBURG, 27 SEPT. Het Europese Hof voor de rechten van de mens heeft Groot-Brittannië veroordeeld wegens het ontslaan van vier homoseksuelen uit het leger. De vier moeten een vorm van (financiële) compensatie krijgen. Het Hof in Straatsburg heeft kritiek op het onderzoek naar de geaardheid van de vier omdat die een inbreuk zou zijn geweest op hun privacy. De vier militairen werden tussen juli 1993 en januari 1995 ontslagen.

Doden bij opstand in gevangenis
ANKARA, 27 SEPT. Tien gevangenen zijn gisteren gedood en ongeveer twintig gewond bij gevechten tussen bewakers en extreem-linkse gedetineerden in de gevangenis van Ulucanlar in de Turkse hoofdstad Ankara. De rebellie, van voornamelijk aanhangers van het gewelddadige Revolutionair Volksbevrijdingsfront, breidde zich uit naar tien andere gevangenissen waar meer dan honderd bewakers in gijzeling werden genomen.

Tennisteam verslaat Ecuador
ROTTERDAM, 27 SEPT. Het Nederlandse Davis-Cupteam blijft dankzij een zwaarbevochten 3-2-overwinning op de tennisploeg van Ecuador in de wereldgroep. Gisteravond besliste Jan Siemerink de strijd.

Kans DSM op order onderzeeërs
ROTTERDAM, 27 SEPT. De Rotterdamse werf RDM is de voornaamste kandidaat voor de levering van twee onderzeeboten van het type 'Moray' aan Egypte. Dit heeft directeur Pierre Pellenaars van RDM Submarines vanochtend bevestigd.


NRC Webpagina's
27 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)